Gemeente wil hondenpoep te lijf gaan met beleid

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder wil de overlast van honden en hondenpoep te lijf te gaan. Volgens de gemeente storen inwoners zich aan honden en vooral aan hondenpoep. 

Noordoostpolder erkent dat er nu het nodige misgaat. Zo is de straatreiniging niet optimaal. Ook zijn de hondenlosloopgebieden verouderd en is er wel een opruimplicht voor poep, maar staan er te weinig afvalbakken. 

Het college wil voor november drie scenario's uitwerken, de raad mag dan kiezen welke aanpak het meest geschikt is. Het hondenbeleid moet in april 2017 ingevoerd zijn. 

 

reacties (45)

 • Rekenmaar

   

  Reken maar! Want je betaalt mee voor alle mensen die zeggen het op te ruimen, maar dat niet doen. Plus de controle op handhaving.

  reageer
 • Moo

   

  Dus al er hondenbelasting geheven word, hoeven we de stront niet meer op te ruimen ???

  reageer
 • Frits

   

  Dit onderwerp leeft wel onder de mensen!

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Hoog tijd dat er weer hondenbelasting komt. Afrekenen per kilo hond (stront) zodat de grootste vervuilers het hardst worden aangepakt.

  reageer
 • Denk aan je medemens stelletje asocialen!

   

  Ben erg verheugd met dit nieuws. Hopenlijk word de hondenbelasting verhoogd en komt er ook een kattenbelasting bij. Daarnaast asociale dieren uitlaters beboeten per direct. Ook de boete verhogen, dan denken ze twee keer na. Ze nemen allemaal zogenaamd een huisdier maar vervolgens vallen ze andere buurtbewoners ermee lastig niks in huis. En zogenaamd ruimen ze allemaal poep op leugenaars. 98% doet dit niet, waarom want er is geen handhaving en geen duidelijke gedragscode. Dit ontbreekt blijkbaar misschien ook meer bordjes plaatsen met verboden honden uit telaten hier etc. Goede opvoeding ho maar gebruik je verstand wat je niet voor je eigen deur wilt doe dit ook niet bij eeen ander. Ik heb niet gekozen voor een huisdier dus ook niet van een ander. Stelletje viezerikken zijn het. Ook in het nieuwe Nobelhorst heerst nu al een hondenplaag met nog geen 300 mensen. Stelletje tokkies zijn er komen wonen ook veel politie trouwens. tokkie verplaatsing. Kinderen kunnen bijna nergens meer spelen, volwassen trappen geregeld in de poep kattesproeiers geregeld veel word er gestollen in en bij woningen de buurtschuur word onderverhuurd slecht bestuur en meer. En maar reclame maken als zogenaamde sociale wijk ja op papier alles voor de verkoop.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Zo is het maar net. Het barst van de aso's onder de mensen.

  reageer
 • Enkele jaren geleden werden er 2 BOA,s aangesteld om dit probleem ter hand te nemen. Men kwam zelfs met een foto in de krant om te laten zien dat ze er waren. Maar na enige tijd werden ze ingezet om parkeer bonnen uit te schrijven. Onze ambtenaren brullen veel maar komen met weinig daden. Nu komen ze met 3 voorstellen, maar uitwerken en handhaven staan er niet bij. Zinloos geouwehoer daar bij de gemeente.

  reageer
 • red

   

  Ik vraag me wel eens af of de gemeente niks anders heeft , dit is al zo oud als de weg naar Rome.Een gesteggel van niks. Ik ruim t netjes op en baal enorm dat er geen plekken zijn waar je veilig je hond kan uitlaten en of los kan laten lopen , de prullenbakken die er niet zijn. En sorry maar mensen wandelen over de stoep en daar kom ik in al die jaren nooit een enkele drol tegen. Het is vaak in de grasplekken, waar je normaliter niet doorheen loopt. Ik ben van mening dat de gemeente hele andere belangrijkere dingen moet doen

  reageer
 • druktemaker

   

  welke zaken bedoel je zoal? Dit onderwerp gaat toch over hondenpoep?

  reageer
 • Wandelpad Ens

   

  Op ons wandelpad in Ens ligt meer hondenpoep dan steentjes. Het is niet normaal zoveel hondenpoep daar achtergelaten wordt. En echt niemand die deze rotzooi opruimd zoals dat eigelijk verplicht is. Het pad is nota bene ook nog eens een kabouterpad, een belevingspad voor de kleintjes.... De enige echte beleving die ze ervaren is het van je schoenen stampen en vegen van stront.

  reageer
 • Jammer al dit gekakel er zijn wel andere zaken om je druk te maken.

   

  Steriel en clean moet de wereld worden vooral waar mensen lopen. Echt van de zotte,jammer dat de mammoets niet meer bestaan en niet te vergeten de grote dinosaurus. Dan had je een bulldozer nodig!

  reageer
 • Ericc

   

  Sorry hoor dit is toch een absurde reactie. We leven nu eenmaal met elkaar er zijn ook andere oplossingen die een stuk beschaafder zijn. Je moet eens weten waar ik allemaal last van heb. Lekkere manier om overal met een buks op af te gaan.

  reageer
 • bakker

   

  Wanneer worden de kattenbezitters,eens aangepakt. Wie ruimt de kattenstront in mijn tuin op,en hoeveel kattenbelasting betalen ze.

  reageer
 • Honden liefhebber

   

  Wij ruimen altijd de poep van onze hond op. Ga iets doen tegen de kloten katten die overal schijten. Als je de tuin net netjes heb gemaakt dan ligt er zo weer stront van de katten. Daar wordt ik nou zo gek van. Jammer dat ik geen buks in huis heb anders schiet ik ze allemaal over hoop. ROT KATTEN

  reageer
 • Ik

   

  Wij ruimen netjes de poep van onze hond op..... Waar kan ik het schijt van de katten in onze tuin laten???

  reageer
 • Moo

   

  Poep is biologisch afval en hoort bij de natuur..... Dat honden en katten oid in de natuur poepen prima, op straat echter is niet wenselijk....

  reageer
 • Emmeloorder.

   

  Alle verhalen over hondepoep lijken wel vijftigjaar oud. Toen werd er ook al volop gesteggeld over hondepoep alleen toen waten er nog geen mobieltjes verder is er niks nieuws. De zelfde mensen, toen kindjes, die toen in het parkje tegen over ons huis vol afschuw door de hondepoep liepen laten nu hun hond poepen in het zelfde parkje, wel s'morgens om zes uur.

  reageer
 • Cornelis

   

  In Almere betaalt men al hondenbelasting, dus er is geen sprake van herinvoering, tenzij u over een andere gemeente in Flevoland praat? Verder heeft u helemaal gelijk.

  reageer
 • Robert

   

  Als de hondenlefhebbers nu eens laarzen aantrekken bij het uitlaten. Dan kunnen ze wat verder het gras of het bos in en hoeven ze de hond niet uit te laten vlak langs het fietspad anders worden hun schoenen vies. Maar wel van een ander. Niet opletten,dromen, spelen met hun mobieltje geeft dan ook geen overlast.

  reageer
 • Teun de Hond

   

  Ik hoor het de VVD fractie in NOP nog zeggen,dat als we de Hondebelasting afschaffen ,de eigenaren van honden dan wel bereid zijn om de hondepoep op te ruimen. Blijkbaar heeft dit niet gewerkt,of er zijn sinds de afschaffing van de hondenbelasting veel meer honden bijgekomen. Iedereen met een zakje en schepje(verplicht)kan de hondepoep thuis in de container gooien,dus aparte afvalbakken overbodig,evenals aparte uitlaat plekken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan moet je gewoon je tuin betegelen zoals de meeste Vinex-piepeltjes in Suburbia.

  reageer
 • mop

   

  Ik vindt het wel een verschil, vuile handen door de aarde of door de kattenpoep. Dat is echt goor.

  reageer
 • jan

   

  Hoor ons eens klagen , de super bewoners van deze wereld , die alles denkt te kunnen regelen op deze bol , maar ondertussen maken wij de wereld kapot voor onze klein kinderen en hun kinderen , is het leuk om in de honde-katte poep te trappen of pakken . nee natuurlijk niet , maar kijk eens bij de atritten bij de snelwegen wat wij dan vlug uit ons autoraam gooien , plastic en andere rotzooi wat niet vergaat Laten we daar ook eens wat aan gaan doen ,

  reageer
 • J. de Vries

   

  Och. Daar gaat het de gemeente niet echt om. Volgens mij krijgen we een toneelstukje opgevoerd om de hondenbelasting te herinvoeren.Centrumplannen leiden tot grote financiële tekorten. Van de 'nieuwe' hondenbelasting kan straks 90% naar de algemene middelen en 10% wordt voor de vorm uitgegeven aan extra prullebakken enz om het eigenlijke doel van herinvoering te maskeren.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik begrijp dat je kattenbelasting wilt invoeren en dat wilt geven aan de mensen die kattendrollen uit hun tuin moeten opruimen?

  reageer
 • Japie

   

  Afval op straat,aan het water,in het park,dat is pas smerig.

  reageer
 • Petertje

   

  Omgekeerde wereld vind je niet. Dus omdat ik al vieze handen heb in de tuin dan is het niet erg dat ik de stront van een kat mag opruimen? Het gaat om overlast. En ik snap heel goed dat mensen last hebben van hondenpoep op plekken waar het niet thuis hoort. Maar wees wel zo eerlijk dat uitwerpselen van een kat ook voor overlast zorgt. Ik heb een hond en ik zorg ervoor dat jij geen last hebt van zijn drollen. Laat de eigenaar van een kat er dan voor zorgen dat ik geen last heb van drollen op MIJN grond.

  reageer
 • Jan

   

  Aan alle hondenbezitters die hier meteen weer het riedeltje over katten afspelen, kijk eens eerst naar jezelf en je handelen, en niet meteen als een kleuter roepen, maar hij doet het ook! Blij dat er aandacht komt voor iets wat al zolang een van de smerigste zaken is die voor overlast zorgen. En natuurlijk zijn er ook andere vormen van overlast, maar het is altijd weer zo, dat als er iets wordt gezegd over overlast van het één, men snel gaat roepen dat iets anders ook erg is. Ja, zo lust ik er ook nog wel een. Dat kun je dan altijd wel doen, en op die manier de aandacht afleiden van het onderwerp. Gelukkig zijn de reacties hier niet belalend, anders kwam er nooit wat terecht van de aanpak van overlastgevend gedrag..

  reageer
 • Schaapjes

   

  Eens maar een afvalbak maakt t wel makkelijker want ik loop nu wel soms een half uur met het zakje.

  reageer
 • Willem

   

  Ja, maar kattendrollen liggen meestal op plekken waar mensen niet lopen. Katten poepen in tuinen en op aarde. Bovendien is die poep een stuk harder zodat je geen vieze plakaten onder je schoenen hebt. Maar overal: huisdieren zijn gewoon luxe en wat mij betreft overbodig......

  reageer
 • Cornelis

   

  Ik ken mensen die regelmatig kattepoep in hun eigen tuin vinden als ze in hun tuin aan het werk zijn. Dus écht wel! Honden doen dat niet. Katten poepen overal maar nooit in hun eigen tuin en de eigenaars kunnen dit nog steeds straffeloos toelaten. Hondeneigenaars zijn de dupe van het gemak van gemeentes, want veel makkelijker op te sporen en te bestraffen. Ze betalen als enige diereneigenaars extra belasting, een extra potje voor de gemeente voor andere zaken dan hondenzaken.

  reageer
 • nopper

   

  Wat te weinig afvalbakken ,wat een onzin meenemen naar huis zoals enkele mensen al doen , niks geen stinl kbakken erbij

  reageer
 • De Vries

   

  Pffff. Gaan we weer. Is er ooit iemand met zijn nette schoenen in een kattedrol getrapt? Echt niet, maar wel in de hondepoep! En in de tuin heb je al vuile handen of handschoenen aan of een schepje.

  reageer
 • erik

   

  en wat doen ze aan die katten dan die snachts rond lopen?sommige mensen nemen een kat,maar laten die snachts gewoon buiten lopen.schijten en pissen die niet?en als ze krols zijn de pokke herrie snachts.honden blaffen die zijn waaks

  reageer
 • Barbara

   

  Terugkerend item, elk jaar weer, resultaat van doorlopend slap beleid.

  reageer
 • Echt?

   

  Laten we eerst eens afvragen wat vervuiling is op straat en bij een ander in de tuin? Nummer 1 kauwgum in de winkelstraat afschuwelijk . Nummer 2 blikjes afschaffen. Nummer 3 rook van sigaretten in ander zijn of haar gezicht blazen. Nummer 4 kattedrek bij een ander in de tuin en kinderspeelplaatsen(infectie ziekten oplopen) Nummer 5 zieke duiven in het winkelgebied. Nummer 6 wat denken we van het restafval op straat? Vooral in de omgeving van winkels en scholen. Hoezo duurzaam?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Om niet te discrimineren dan ook de katten-, paarden-, vogel-, etc poep.

  reageer
 • Bob

   

  Doe liever iets aan de los lopende katten die overal poepen

  reageer
 • mop

   

  Boetes weer in voeren voor wie de hondenpoep niet op ruimd

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin, poepende honden heb je overal en iedereen vindt het vervelend.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Leuk, een poepende hond uit de NOP op de voorpagina van de Flevoland website.

  reageer
 • Cis78

   

  Of gewoon als hondebezitter de poep opruimen, deden wij ook altijd van onze hond.

  reageer
 • pak ook gelijk die smerige kattepoep aan...

  reageer
 • Gerco

   

  Pakken we meteen het kattenpoep probleem ook op dan? Of is dat te moeilijk om te handhaven? Dat is mij namelijk veel meer een doorn in het oog. Het uitlaatgebied van een ander zijn kat is namelijk mijn tuin.

  reageer
 • Ger

   

  Eindelijk nu rest NL nog. Dit echt een Nederlands probleem.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert