Gemeenteraad Almere op Snapchat

ALMERE
De gemeenteraad van Almere zit vanaf nu op Snapchat. De social media app wordt ingezet om jongeren uit te leggen wat de politiek doet tijdens gemeenteraadsvergaderingen.

Het is de bedoeling dat er tijdens de gemeenteraadsvergaderingen in snapchats vragen worden gesteld aan willekeurige gemeenteraadsleden. Projectleider Everlyn Liu nam donderdagavond de Almeerse vlogger Marjolein Jaski mee om de vragen te stellen. Ook het publiek mag de komende tijd vragen insturen zodat deze kunnen worden gesteld in snapchats.

D66 raadslid Gavin Vegersteen is enthousiast. Hij ziet het als een uitdaging om in tien seconden iets over politiek uit te leggen. Ook vindt hij het belangrijk dat de jeugd bij de politiek wordt betrokken. Ook Nicole de Jong van D66 deed haar eerste Snapchat. Zij vindt het een leuk idee en denkt dat het zeker zal aanslaan bij de jeugd.

Het Snapchat-project duurt vijf weken. Daarna wordt bekeken of het snapchatten langer wordt ingezet.

reacties (3)

 • Pimpernel

   

  Uitzichtloos kansloze toekomst/leven, geen vaste baan dan alleen tijdelijk werk zonder enige zekerheid, dus geen leven kunnen opbouwen in dit crimineel bestuurd land de oudjes blijven op bevel hun plaats innemen. Tja, waarom zou je dan de taal gaan spreken van de volwassene? Onze kracht als samenleving als jong-volwassenen worden in de kiem al gedemotiveerd gesmoord en verwoest in hun deelname aan deze samenbeleving, en dat speelt de rest van het eventuele werkbestaan een zeer negatieve rol, zoals het onderhouden van fatsoenlijke normen en waarden gemeenschapszin etc. Het bestuurlijk systeem zit hen in de weg dankzij het traditioneel stemvee.

  reageer
 • Barbara

   

  Over het algemeen hebben jongeren al jaren geen fiducie meer in welke politieke zaak dan ook die voor hen zal gaan regelen/beslissen over wat en hoe. Dit gebeuren is dus een achterhaalde poging, de volgende smoes, en levert hen opnieuw geen werk op behalve de verzinner van dit projectje dat slechts 5 weekjes mag duren. Op voorhand is dat te kort om überhaupt iets van belang te kunnen registreren. Zien is pas geloven.

  reageer
 • Rappendenstappend

   

  Na decennia lang ellendig landelijk wanbestuur in ons bezongen welvarend landje verstaan de jongeren hun soortgenoten niet meer, triest!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert