Kleur op maat in Regenboogbuurt

ALMERE • Do 22 september 2016 | 22:24 • Donderdag 22 september 2016 | 22:24
De mate waarin de originele kleuren terug moeten worden gebracht in de Almeerse Regenboogbuurt zal per deelproject bekeken gaan worden. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de Politieke Markt, waar de Regenboogbuurt opnieuw op de agenda stond.

De Regenboogbuurt bestaat uit 27 deelprojecten en het verschilt per project of het belangrijk is aan de karakteristieke kleuren vast te houden. Het gaat dan om de grote kleurvlakken als de gevel, maar ook om details zoals kozijnen en deuren. Een groot deel van de bewoners wil de originele kleuren behouden, net als alle politieke partijen. Vraag is wel in hoeverre huiseigenaren toch iets van vrijheid behouden en of het algemeen belang van cultureel erfgoed belangrijker is dan de wensen van een individuele bewoner. 

Sommige complexen zoals de Rode Donders hebben door hun kleurstelling zo'n unieke uitstraling, dat zelfs vrijheid in de kleur van details al een aantasting zou zijn. Voor andere deelprojecten is het effect van kleine kleurverschillen veel minder groot.

Volgende week wordt de Regenboogbuurt tijdens de Politieke Markt weer besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel