Buurtbus Golfpark gaat volgend jaar weer rijden

LELYSTAD • Vr 23 september 2016 | 12:37 • Vrijdag 23 september 2016 | 12:37
De bewoners van de wijken Golfpark, Flevo Golfresort en Parkhaven in Lelystad kunnen vanaf januari weer gebruik maken van een buurtbus. De gemeente heeft besloten om hier weer subsidie voor te geven.

Buurtbussen zijn kleine personenbusjes die worden bestuurd door vrijwilligers. Ze mogen alleen rijden in wijken waar geen gewoon openbaar vervoer is. Buurtbusvereniging Lelystad zoekt in totaal 40 vrijwilligers om de Lelystadse buurtbus te besturen. Ook Houtribhoogte, Jagersveld, Oostrandpark en Buitenhof zullen door de nieuwe buurtbus worden aangedaan.

In Lelystad-Noord reed al eerder enkele jaren een buurtbus, maar die werd door de gemeente wegbezuinigd. Door samen te werken met vervoersbedrijf Arriva denkt Lelystad de kosten van de buurtbus relatief laag te kunnen houden.

Donderdag 13 oktober wordt in het stadhuis een voorlichtingsavond voor vrijwilligers gehouden. Behalve de Buurtbusvereniging zijn daarbij ook Arriva en de gemeente aanwezig. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel