Bouw Ahmadiyya moskee eindelijk begonnen

ALMERE
De eerste heipalen van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Almere zijn vrijdag de grond ingegaan. Een bijzonder moment voor de aanhangers. De komst van de moskee had namelijk nogal wat voeten in aarde.

Plan was er al jaren geleden
Ruim vijf jaar geleden begon de zoektocht naar een geschikte locatie in Almere. Uiteindelijk werd die gevonden in het Cascadepark Oost in Almere Poort. Na het verkrijgen van de benodigde vergunning was het lastig een aannemer te vinden die de moskee wilde bouwen. Volgens een woordvoerder van de moskee kwam dit vooral omdat aannemers het druk hebben, niet alle aannemers een moskee kunnen bouwen en de Ahmadiyya gemeenschap niet heel erg bekend is.

Ahmadiyya is kleine Moslim Gemeenschap
De Ahmadiyya moslimgemeenschap telt landelijk zo'n 1.500 leden. In Almere zijn dat er 35. Het gaat om een hervormingsgezinde stroming binnen de islam. De volgelingen geloven dat hun stichter Mirza Ghulam Ahmad de verlosser is die profeet Mohammed had voorspeld.

Gebedshuis staat open voor iedereen
Het gebedshuis in Poort gaat ook ruimte bieden aan de aanhangers uit de omgeving. Het gebouw heeft plek voor maximaal 100 bidplaatsen. Ook staat de moskee open voor alle Almeerders, ongeacht hun geloof. "Iedereen is welkom", aldus woordvoerder Azhar Naeem. Begin 2017 moet de moskee de deuren openen.


reacties (20)

 • Evros

   

  Over wat mooi is of lelijk, valt te twisten maar over grondrechten valt niet te onderhandelen. Gelukkig maar ! Maar....... Waarom christenen ongelovige honden worden genoemd en ook niet christenen als stront worden gezien, vraag ik me af van welke hoogte de stront dan komt ! Dat stijgt toch boven alle torens en minaretten uit ! Over welke vrijheid hebben we het dan? De wind komt toch niet alleen maar uit het Oosten?

  reageer
 • Almeerse

   

  Gelukkig mogen we verschillen van smaak. Ik ken het pand wat je bedoelt, en nee, ik vind het niet mooi, ik vind het echt lelijk. Zoals jij kennelijk de nog te bouwen moskee niet mooi vindt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jan, het gaat hier om twee grondrechten: die van de godsdienstvrijheid en van de vrijheid van vereniging. Als jij morgen met gelijkgestemden een kerkgenootschap opricht en overmorgen een kerk wilt beginnen te bouwen dan is dat je grondwettelijk recht. Dergelijke rechten zijn goud waard in een wereld vol onderdrukking.

  reageer
 • Jond

   

  Dat van dat spuuglelijke gebouw geldt dan zeer zeker niet voor de mooie AH in Columbuskwartier! Prachtig pand!!

  reageer
 • Jan

   

  Zo, na al jouw reacties op een rij, even een ander geluid. Die 'discriminering' waar jij je zorgen om maakt, je kunt je beter afvragen waarom mensen zich zorgen maken over de islamisering. Niet vanwege het 'geloof', maar vanwege de cultuur die hierachter zit. Dat, plus het westerse wereld vreemde gedachtengoed wat vrouwen, homo's, om maar wat te noemen, de jongeren die vaak, lees er de statistieken maar op na, in de criminele hoek terug te vinden zijn, nu weer dat gedoe in Zaandam, waarbij gegeven is dat die klanten gewoon drop outs op school zijn, dus geen enkele reden als ze worden gediscrimineerd geldt, ze willen gewoon niet, het is al bekend dat die klant die die filmpjes maakt van al zijn straattuig vriendjes de MBO heeft verlaten, geen zin, terwijl zijn zus een rechtenstudie heeft voltooid. Oftewel, hoezo discriminatie, gelijke kansen, en dan toch de keuze voor het beeld van de jongeren, die de buurt terroriseren, net als in zoveel andere steden, waar precies hetzelfde gebeurt. Niet vreemd dat er dan bij de bouw van de zoveelste moskee zo gereageerd wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almeerse

   

  Evenals helaas de 'discriminering'. Daar maak ik me veel meer zorgen over.

  reageer
 • Almeerse

   

  Ik zou er geen enkel bezwaar tegen hebben hier tegenover te wonen Liever dan bijv tegenover een supermarkt, waar vrachtwagens komen leveren en wat meestal spuuglelijke gebouwen zijn, ook dat wordt mensen 'aangedaan'.

  reageer
 • Almeerse

   

  Er mogen veel meer mensen van dit gebouw gebruik maken. En als jij het zelf betaalt, zoals deze gemeenschap, mag ook jij bouwen.

  reageer
 • Jan

   

  Word weer gewoon in je strot geduwd.

  reageer
 • Achmed

   

  De leden van de gemeenschap betalen alles, zij vragen geen subsidie van de regering. Deze gemeenschap draagt bij aan de samenleving.

  reageer
 • Dick

   

  Hij beweert nergens dat deze moskee met gemeenschapsgeld wordt betaald. Ok ben jij beter in "tussen de regels doorlezen dan ik"?

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat zou mij inderdaad niets verbazen. Als ik mijzelf niet vergis, worden er geen subsidies verstrekt voor het bouwen van nieuwe moskees. En vergis je niet, een samenleving van 35 personen, kunnen aardig wat geld bijeen brengen.

  reageer
 • Ab

   

  Opmerkelijk, er is geen fysieke kerk in Almere Poort te vinden....

  reageer
 • urkse

   

  U bedoelt dus dat het de gemeenschap niets kost,en dat deze kleine gemeenschap alles zelf betaald.?

  reageer
 • toon van dijk

   

  de islamisering in almere gaat maar door helaas

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik vind het knap dat jij uit dit stuk haalt dat de moskee door de gemeenschap betaald word.

  reageer
 • Ikke

   

  Verschrikkelijk blij dat ik er niet woon

  reageer
 • Sef

   

  Een moskee met 100 plaatsen voor een lokale gemeenschap van 35 man. Lijkt mij een prachtige investering.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Je zou er tegenover wonen. Al je spaargeld weg aan waardevermindering huis. Waarom doen ze dat mensen aan?

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  Voor 35 mensen wordt er een moskee gebouw terwijl alles gesloten word

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert