Alle Eritreeërs weg uit hotel

LELYSTAD
De laatste Eritrese statushouders zijn deze week vanuit Hotel Lelystad Airport verhuisd naar een woning binnen Lelystad. Dat bevestigt de gemeente.

Sinds februari verbleven de Eritrese mannen in het hotel bij het vliegveld, in afwachting van woonruimte in de stad. Woningstichting Centrada heeft sinds augustus totaal zeven woningen beschikbaar gesteld, waarin de 22 statushouders in groepjes van drie of vier zijn gehuisvest. 

Een aantal mannen heeft een verzoek tot gezinshereniging uitstaan. Mocht hun familie toestemming krijgen om naar Nederland te komen, dan gaan zij op zoek naar andere woonruimte. Centrada zei eerder dat 20 procent van de beschikbare huurwoningen wordt toegewezen aan statushouders. De rest is bedoeld voor spoedgevallen of anderen op de wachtlijst.

reacties (17)

 • Bobby

   

  Het is een goede zaak dat 20% van de woonruimte wordt toegewezen aan statushouders. Hier mag niemand tegen zijn, volgens sommige nieuwsmedia. Er zijn mensen die al veel langer op een woning wachten, maar statushouders moeten we op de een of andere manier helpen. Een op de zeven verlaat Nederland weer vrij snel nadat ze onze nationaliteit gekregen hebben, om zich in een ander EU land te vestigen. Dus dan komen die woningen weer vrij.

  reageer
 • Jan

   

  Haha, die Barbara..

  reageer
 • Barbara

   

  Wat een onzin, al die woorden.

  reageer
 • Jan

   

  De hoed en de rand, ja, maar het is maar net wat je voor waar aanneemt, en welke berichten je wenst te negeren. Blijkbaar sluit een groot deel van Nederland liever de ogen voor wat er in eigen land mis gaat en zwelgt liever in de problemen van landen waar men nog niet zo lang geleden stond te juichen toen er meer dan 2000 mensen opkwamen door een aanslag met vliegtuigen in Newe York. Vreemd genoeg is het collectieve geheugen erg kort, en nu er daar ellende is mieten we blijkbaar dat maar vergeten en opeens zijn het allemaal heel zielige mensen. En ja, ook in Syrie stond men te dansen op straat in 2001. Of sta je ook onverschillig tegenover de gevoelens van de inwoners van dat plaatsje in Groningen waar men heel snel het aantal bewoners van de ZC daar van 500 naar 200 terugbrengt, omdat een groot gedeelte zich zo schandelijk gedraagt uit dankbaarheid voor de opvang.. Lees het nieuws en vergroot je kennis..

  reageer
 • Barbara

   

  Deze mensen? Blijven denken over wat er te doen staat lost niets op zo is gebleken, willen weten van de rand en de hoed daarentegen wel, dan kom je langzaam maar zeker tot andere conclusies. Dan ontstaat er creativiteit en kracht en laat je je onverschilligheid en gevoel een uitzonderlijke te zijn gewoon gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jop

   

  Blijf deze mensen maar fijn pamperen. Er komt een dag dat ook u er anders over denkt.

  reageer
 • Barbara

   

  Met "dit soort mensen" bedoelen ze in wezen zichzelf, alleen is dat nog niet doorgedrongen....

  reageer
 • MKM

   

  Dit soort mensen... Wat bedoelt u precies?

  reageer
 • Jeroen

   

  De moderne westerse wereld is een multiculturele wereld. Als je naar het blanke verleden verlangt, kun je beter naar Bulgarije verhuizen.

  reageer
 • Mm

   

  Is dat ons probleem daar hebben ze in het verleden zelf voor gekozen. Dit soort mensen hoe erg ook voor hun hoort niet thuis in de moderne westers wereld. Zij kunnen niet omgaan met de vrijheden die wij hier hebben.

  reageer
 • Rob

   

  Wordt het zeker nu van Polen hotel, vluchtelingen hotel omgetoverd naar een 5* hotel. Wat een mislukt project temeer van de Valk in de buurt gaat bouwen

  reageer
 • Antoine BERBEN

   

  Inderdaad is Eritrea al vele jaren een soort van slagveld tussen elkaar bestrijdende partijen en is het dus logisch dat mensen er van weg gaan vluchten. Maar dat maakt nog niet dat deze vluchtelingen nu hier echt heel erg goed in de samenleving blijken te kunnen (gaan) passen, we hebben het over mensen met een volstrekt andere cultuur al dan niet ook nog eens belast met ervaringen van geweld uit hun eigen land. Ik blijf er voor pleiten dat deze mensen op hun eigen continent worden opgevangen en niet op een voor hem vreemd continent waar ze helemaal niets mee hebben.

  reageer
 • Thomas

   

  Al jarenlang. In Eritrea heerst een schrikbewind waar geen enkele vorm van democratie is toegestaan, de geheime politie is overal, en wat daar geldt als dienstplicht, komt eigenlijk neer op slavernij. Die slavernij is onbeperkt van tijd, en de meeste 'dienstplichtigen' voeren ongeveer tien jaar lang slavenarbeid uit voor het regime voordat ze bijv. hun officier kunnen omkopen om hen vrij te laten. Logisch zien weinig Eritreërs het zitten om van hun 18e tot ongeveer hun 30e slaaf te zijn, dus die ontvluchten het land.

  reageer
 • Jeroen

   

  Eritrea is al jaren een derde wereldland wat verscheurd word door oorlog.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Hoe komt die familie dan hier? Die mogen dan toch hun land niet uit en hebben ze wel geld voor de boot?

  reageer
 • Willem D

   

  Zins wanneer komen daar ook al vluchtelingen vandaan

  reageer
 • ja ja 20 %

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert