Gemeente sleept bouwer parkeergarage voor de rechter

ALMERE
De gemeente Almere sleept de bouwer van de Cuba parkeergarage in Almere Buiten voor de rechter. Inzet is het herstel van de scheuren in de garage, die in juni 2012 werd opgeleverd als onderdeel van de herstructurering van de noordzijde van het centrum.

Scheuren
Twee jaar na de oplevering werden er scheuren geconstateerd in de vloeren en hellingbanen. In oktober 2014 stelde de gemeente de bouwer formeel aansprakelijk voor de schade. Beide partijen werden het niet eens over hoe en wanneer de herstelwerkzaamheden plaats moesten vinden. En daarom is het geschil voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Geen consequenties
De scheurvorming heeft op dit moment geen consequenties voor het gebruik van de parkeergarage. Afhankelijk van de omvang en de duur van het herstel wordt overwogen om de parkeergarage tijdens de werkzaamheden tijdelijk te sluiten. Parkeerders kunnen dan uitwijken naar de nabijgelegen Floridagarage.

Nog deze maand vindt de inhoudelijke behandeling plaats.

reacties (9)

 • ron

   

  Het is logische de aannemer aansprakelijk te stellen. maar nergens in het artikel staat wat er nu verkeerd is gedaan. De Arbiter moet dat blijkbaar nog vaststellen. Of meer toezicht e.e.a. had kunnen voorkomen kan je hier dus ook niet uit afleiden.

  reageer
 • Kees

   

  Dan moeten die hun werk ook eens beter doen. Er zijn nieuw opgeleverde wegen van de provincie waar hobbels in zitten of die binnen twee jaar verzakken. Het viaduct in de Gooiseweg van twee jaar geleden is inmiddels verzakt. Had mooi in de afsluiting meegekund, maar is vergeten?

  reageer
 • Frank

   

  Dat er te weinig toezicht is, komt omdat er rigoreus bij de gemeentes bezuinigd moest worden. In een stad als Almere heb je niet genoeg aan een handje vol inspecteurs.

  reageer
 • KC

   

  Bij de provincie Flevoland is altijd toezicht bij de wegen en vaarwegen van nieuwe en onderhoudswerken. Dat gebeurd door projectleiders, opzichter en toezichthouders, zowel door eigen personeel of eventuele inhuur. Het grootste probleem is dat er weinig of geen toezicht is door bouw en woningtoezicht bij gemeentes.

  reageer
 • Albert Albertson

   

  Dit bericht is niet correct. Er wordt niet gesleept. De gemeente heeft de bouwer een dagvaarding gestuurd. De bouwer wordt dus gedagvaard en niet gesleept.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaanchi

   

  Is geen schuld bij de gemeente leggen, maar attenderen op een taak van de gemeente. Het blijkt dat de gemeente na een aanbesteding toezicht moet houden omdat anders de bouwer kennelihk zijn gang denkt te kunnen gaan. Dat is in het verleden steeds zo geweest en niet alleen bij gemeenten, maar ook bij provincies, rijkswaterstaat.

  reageer
 • Jos

   

  Waarom toezicht houden? Het moet toch gewoon goed afgeleverd worden? Blijf jij ook weken thuis staan kijken hoe ze je uitbouw plaatsen? Moet je er ook verstand van hebben, anders zie je toch niet wat er misschien mis gaat.

  reageer
 • Robert R

   

  Zullen we eerst maar eens constateren dat de bouwer slecht werk heeft geleverd en biet sirect weer de achuld bij de gemeente leggen

  reageer
 • Jaanchi

   

  Falend toezicht door de gemeente tijdens de bouw? Zo ja, dat had een hoop narigheid en kosten bespaard.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert