Achter de voordeur kijken voor meer woonplezier

ALMERE
Als je het woon- en leefplezier van Almeerders wilt verbeteren, moet je weten wat er achter de voordeur speelt. Met deze gedachte hebben de gemeente, woningbouwcorporaties en welzijnsorganisatie De Schoor de zogenoemde Integrale Straataanpak bedacht. 

Tientallen gezinnen
Met enkele tientallen gezinnen wordt intensief gesproken over het verbeteren van hun leefsituatie. De woningbouwcorporatie benadert huishoudens bij wie het vermoeden bestaat dat er sprake is van problemen, bijvoorbeeld voor een reparatie in hun huis. Een opbouwwerker van stichting De Schoor gaat dan mee. Terwijl de reparateur zijn werk doet, voert de opbouwwerker een gesprek met de bewoners over de situatie thuis en in de buurt. Zo brengt die de problemen in kaart.

Kleine problemen snel oplossen
Als er sprake is van kleine problemen zoals een verbetering aan de woning of op straat, dan grijpen de gemeente en de woningbouwcorporatie direct in. Bij grote problemen zoals schulden, werkloosheid of eenzaamheid worden betrokkenen doorverwezen naar de instanties die daarover gaan. De Integrale Straataanpak is uitgeprobeerd in Kruidenwijk en Stedenwijk. Later wordt besloten of de aanpak ook wordt toegepast in andere wijken.

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  " weten wat er achter de voordeur speelt." - het klinkt allemaal zo lekker evangelies, maar waar het in de praktijk op neerkomt is dat de overheid zich mengt in de privésfeer van de bewoners van Suburbia die niet helemaal aan het gewenste profiel voldoen.

  reageer
 • H. Thomas

   

  Zeker, helemaal top... Het feit dat er naar de burgers geluisterd wordt is al een unicum... Dat ze nog langs komen is bijna onwerkelijk... Frits, grijpt het met 2 handen, dit mag je echt niet missen!!!!

  reageer
 • wit

   

  Met alle respect voor De Schoor!!. Wie wast zijn handen in onschuld!!. Gezien aan de duidelijke verpaupering van achterstalligeonderhoud van bepaalde wijken!!

  reageer
 • koos

   

  Ik denk niet dat je het helemaal begrijpt hoor Frits. alleen indien men ZELF aangeeft enige hulp te kunnen gebruiken wordt dit aangeboden. Is toch juist helemaal top.

  reageer
 • ron

   

  goed werk ... in de wierden zouden ze het ook hebben gedaan ... waarom wordt deze wijk niet genoemd .. en waarom wordt deze wijk door OFL niet geëvalueerd? Ik heb in de wierden zelf slechts heel summier wat gehoord.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Ik zou graag mijn muren opnieuw geverft willen hebben. Helaas bellen ze hier nooot aan.

  reageer
 • frits

   

  en zo gaan we ons dan bemoeien met mensen in hun eigen huis , waar bemoeien die gasten zich mee lekker een paar deuren verder gaan .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert