Rijk geeft 4 miljoen extra voor Marker Wadden

LELYSTAD
Het Rijk trekt 4 miljoen euro extra uit voor de verdere aanleg van de Marker Wadden. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam zaterdag toegezegd. Het Rijk heeft eerder al 15 miljoen bijgedragen. Van Dam bracht een bezoek aan het eerste eiland van de Marker Wadden dat zaterdag en zondag toegankelijk is voor publiek.

De staatssecretaris is vanaf de Bataviahaven in Lelystad aan boord van de driemaster Abel Tasman naar de Marker Wadden gevaren. Een vloot van grote en kleine schepen met belangstellenden volgde de Abel Tasman.

De eilandengroep wordt aangelegd om de waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren en het gebied aantrekkelijk te maken voor dieren en recreanten. De provincie Noord-Holland maakte deze week ook bekend 4 miljoen euro te willen meebetalen aan de aanleg van de vier andere kunstmatige eilanden. Flevoland legt ook nog eens 3 miljoen extra bij.
reacties (4)

 • Frits1

   

  Dit is het zoveelste politieke prestigeprojecte dat de belastingbetaler voorgeschoteld krijgt. Stop deze onzin! Maak er IJsselmeer van of polder het in zodat latere generaties er ook nog iets aan hebben! Hou op met deze zinloze geldverspilling!

  reageer
 • geldverspilling ten top,kan wel voor betere doeleinden worden gebruikt....maar ja de bobo's he...

  reageer
 • wimjc

   

  Zoals gewoonlijk is er maar 1 verliezer, nl. de belastingbetaler. Niets is leuker dan geld van iemand anders uitgeven. Dit kan je aan de partij van de arbeid wel overlaten. Gelukkig is ook dit over een paar maanden voorbij.

  reageer
 • Japie

   

  Zo is het maar net!

 • Barbara

   

  Eenmaal aangekomen, altijd goed om Lelystad van een afstandje te kunnen bekijken! Zo kan het opgelopen infarct van dit stadshart misschien eens wat tot rust komen.

  reageer
 • Jan

   

  Het reddingsplan is nog maar net gelanceerd, ga je actief meehelpen om het te laten slagen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert