Brand in basisschool De Vogelveste

LELYSTAD
In basisschool De Vogelveste in De Veste in Lelystad heeft zaterdagmiddag brand gewoed in één van de lokalen. Daarbij kwam veel rook vrij.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Over de oorzaak van de brand en de schade die is aangericht is nog niets bekend. 

Door de brand is de school tenminste tot woensdag gesloten. Maandag start een bouwkundig onderzoek om te kijken of het gebouw nog wel veilig is. Mocht dit niet zo zijn, dan zal het bestuur op zoek gaan naar vervangende leslokalen.

reacties (3)

 • Vigdis

   

  Ongeloof, woede, verdriet maar ook liefde voor deze bijzondere school. Iedereen is ontzet. Ik wil alle leerkrachten, ouders, vrijwilligers maar bovenal de kinderen heel veel kracht toewensen in deze moeilijke tijd. Het voelt vreemd en leeg dat de school gesloten is. En voor de kinderen is het nog moeilijker. Veel van hen kunnen niet of moeilijk omgaan met veranderingen. Ik zie mezelf nog de school binnen lopen afgelopen vrijdag. Vanuit de Ooievaars heb ik nog boeken uitgeleend. Stralende gezichten.. en dan aan het begin van de middag de terugkomst van de oudste kinderen, leerkrachten en hulpouders van Kamp. De vermoeidheid was van hen af te lezen en een dag later..... Als bieb moeder en ouder van deze school doet dit ontzettend veel pijn. Wil iedereen bedanken die via allerlei wegen hun steun hebben aangeboden.

  reageer
 • emile

   

  Ach ja Politie hier houd zich liever bezig met verkeers controlles, en ja heb er zelf ooit op school gezeten jaren erna nog veel in de veste geweest toen was het nog 1 van de mooiste wijken in lelystad waar gaat de wereld naartoe

  reageer
 • Peer

   

  Altijd erg apart weer. Als er ergens ingebroken word of brand dan gaat het wijzende vingertje naar de politie. Zogenaamd alleen maar druk met controles. Wat wilt u dan van de politie? Moet er standaard 4 agenten 24/7 in een school zitten voor toezicht? Het is wel mogelijk hoor. Moeten er alleen even 5 miljoen agenten aangenomen worden.

 • Ojee

   

  Begint hier op Zaandam te lijken. Buurtbewoners zijn deze onruststokers meer dan zat. Helaas ook hier wordt er niet vodoende ingegrepen door de plolitie terwijl deze hangjongeren bekend zijn.

  reageer
 • ja hoor

   

  Serieus, dan ken je de Zuiderzeewijk en de Atolwijk nog niet. De veste is relatief rustig en netjes wat dat betreft. er is daar al vele jaren niets opmerkelijks gebeurd, en nou is er een brandje, en we gaan meteen vingers wijzen. het zal allemaal wel.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert