Hulpdiensten rukken onnodig uit voor 'vliegtuigcrash'

ZEEWOLDE
Brandweer en politie zijn zondagochtend onnodig uitgerukt naar een akker in het buitengebied van Zeewolde. Er kwam een melding binnen dat daar een vliegtuigje neergestort was.

In werkelijkheid was een piloot proeflandingen aan het maken en een boer afval aan het verbranden bij zijn boerderij.

Een ooggetuige combineerde beide zaken, dacht dat het vliegtuigje neergestort was, en belde 112. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn. 

 

 

reacties (6)

 • Henk

   

  Hoe dom kan de staigaire van omtroep flevoland zijn om een foto van de NOP te plaatsen bij een artikel van Zeewolde. Omtroep Flevoland heeft echt het niveau van POW nieuws bereikt met de nieuwe koers. Hopenlijk komt er snel weer een echte regionale omroep. (En nu weer censuur toepassen door dit niet te plaaten)

  reageer
 • kees d.

   

  Omdat je per oefenlanding moet betalen gaan piloten dit illegaal doen. Stunten met een vliegtuig boven bebouwde kom mag ook niet en toch gebeurt het. Hier mag en moet wel scherper op gelet worden. Dienders kijk ook eens omhoog.

  reageer
 • Michael

   

  Noodlandingen oefenen kun je niet op een veld, dat zijn normale landingen. Lijkt mij heel goed dat piloten dit oefenen, toch? Op een veld betaal je inderdaad per landing, maar een Touch-and-Go is veelal goedkoper dan een zgn. Overland landing. Ik zelf en vele piloten met mij doen dit, ondanks de kosten, toch regelmatig, omdat je ook je "normale" landingen goed onder controle wilt hebben. Maar het is en blijft iets heel anders dan een noodlanding.

 • Piet

   

  In het buitengebied van Zeewolde is een laagvlieggebied dat speciaal hiervoor bedoeld is. Je moet daar noodlandingen oefenen omdat een deel van de oefening is om een geschikt veld te vinden, rekening houdend met de windrichting. Op een vliegveld is de baan veel te goed zichtbaar om dat goed te kunnen oefenen. Ze landen overigens niet echt, maar ze dalen tot 100 voet (30 meter) en geven dan vol gas om weer op te stijgen.

 • schaapjes

   

  Haha kan gebeuren toch.. niet zo'n heisa van maken.

  reageer
 • Dirk2

   

  Kosten direct verhalen op de piloot van het toestel! Er is een vliegveld in Lelystad! Dan betaal je maar voor de proeflandingen. Wat als het wel mis gaat? Dan geeft er ook niemand thuis....

  reageer
 • Kees

   

  Mag gewoon met vergunning.. Niet direct roepen..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Burger

   

  De boer een procesverbaal gekregen voor afval verbranden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert