Ruim 2000 bezoekers Open azc dag

FLEVOLAND
Tijdens de Open azc dag zaterdag bezochten ruim 2000 geïnteresseerden de asielopvanglocaties in Almere, Dronten, Luttelgeest en Zeewolde.

De bewoners van de locaties verzorgden rondleidingen, maakten muziek en speelden spelletjes met de bezoekers. Met deze dag wilde de organisatie belangstellenden de kans geven te zien hoe het eraan toe gaat in een azc.

De Open azc dag is georganiseerd door het COA en VluchtelingenWerk Nederland. Landelijk kwamen er 36.000 mensen af op de Open azc dag.

reacties (4)

 • ron

   

  Nederland dichtbevolkt .... kom je dan niet uit je huis buiten je dorp ? en als wij eigenlanders nu eens veel kinderen hadden hoorde je dezelfde mensen ineens niet over een vol land. NL plek zat ... kijk maar hoeveel bedrijfspanden en kantoren er leeg staan kwestie van keuzes maken.

  reageer
 • MarkS90

   

  Ik heb zakelijk gewerkt op diverse AZC's. Alleen maar schreeuwende mensen die nergens over tevreden zijn, fokken als konijnen, steeds opnieuw dingen kapot maken zodat je weer kunt opdraven. En dan trots vertellen (in gebroken Engels want Nederlands willen ze niet leren) dat ze op vakantie zijn geweest naar hun thuisland. Dus als negatieveling hoef ik niet te kijken hoe ons belastinggeld wordt weggesmeten.

  reageer
 • Krelis Krampenkluis

   

  Het gaat er in het vluchtelingenvraagstuk niet om hoe het er in een AZC aan toegaat. Het gaat er om of een zeer dichtbevolkt land, te weten de stadstaat Nederland, nog meer mensen moet toelaten, of opvang in dunbevolkte gebieden moet faciliteren. Als je vind dat Nederland niet nog dichtbevolkter moet worden, dan ben je geen negatieveling maar iemand die realistisch tegen dit probleem aankijkt.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik ben benieuwd of alle negatieveligen even langs zijn geweest, om te kijken hoe het er daadwerkelijk aan toegaat. Zal vast niet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert