Flevolandse succesvol met Solar Team

MARKNESSE
Christel Prins uit Marknesse heeft een goed weekend achter de rug met het Nuon Solar Challenge team. Dat doet mee aan het wereldkampioenschap voor zonneauto's. In Zuid-Afrika staat het team eerste in het klassement, en dat terwijl er zondag een klein ongelukje gebeurde. De zonneauto Nuna 8s botste tegen een muur en raakte beschadigd aan de koplamp en neus. 

De race kon wel worden uitgereden en zondagavond was het team druk bezig de wagen te herstellen. Een beschadiging heeft veel effect op de luchtstromen rond de auto. Prins is de strateeg van de groep en berekent hoeveel energie ze gebruiken tijdens het rijden. Na het ongelukje moest ze nieuwe berekeningen maken. 

Flink eind voor
Met zo'n 73 kilometer voorsprong staat het Nederlandse team op de eerste plek. Als tweede staat Japan en vlak daarachter staat Hongarije. Nederland won zeven van de afgelopen negen wereldkampioenschappen. Zaterdag en zondag hadden de racers zonnig weer in Zuid-Afrika, maar voor maandagmiddag wordt wat bewolking verwacht. Het is dan ook aan Prins om een goede inschatting te maken over de hoeveelheid energie die ze nodig hebben en verbruiken. 

Het draait om de kilometers
Bij de Nuon Solar Challenge gaat het niet om wie als eerste over de finish komt, maar wie de meeste kilometers rijdt. Het is een vaste route, maar door extra rondes te rijden per dag, kunnen de teams meer kilometers maken. 


reacties (1)

  • Peter van Stiphpout

     

    Supeeeeeeeeeeeeeer Christel Prins voor F1.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert