Werkstraf geëist tegen ex-militair voor mishandeling

ARNHEM
Tegen een ex-militair van de Luchtmobiele Brigade uit Zeewolde is een werkstraf geëist van 80 uur voor mishandeling. Tegenover de militaire rechtbank in Arnhem verklaarde de Zeewoldenaar uit noodweer te hebben gehandeld.

Roken
De mishandeling gebeurde in december 2014 in Breda. De Zeewoldenaar was met zijn toenmalige vriendin in een shoarmazaak. Hij wilde even naar buiten om te roken, maar hem werd de weg versperd door een groepje jongeren. Eén gaf hem een duw en hij reageerde daarop door te slaan. “Ik moest mezelf beschermen”, zo hield hij de rechters voor. “Iedereen sprong bovenop me.” 

Naar buiten gegaan
Een tijdje later is de Zeewoldenaar met zijn vriendin naar buiten gegaan, geëscorteerd door de eigenaar van de shoarmazaak. Zodra die weg was, stond een meisje uit het groepje voor hem. Die gaf de militair twee keer een forse klap met de vlakke hand. Volgens getuigen zou hij haar toen een ‘rechtse hoek’ hebben gegeven. Daarop ging ze op straat neer. Ze bleek een schedelbasisfractuur te hebben opgelopen. 

Smartegeld
Als de ex-militair een deels voorwaardelijke werkstraf krijgt, dan is een verplichte agressiebehandeling onderdeel daarvan. Het OM eiste verder dat hij het vrouwelijke slachtoffer 1.000 euro aan smartengeld betaalt. De militaire rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
 

reacties (4)

 • Car

   

  uitspraak: niet schuldig, noodweer exces

  reageer
 • Rob

   

  wie kaatst kan de bal verwachten; sla je iemand kan je een dreun terug verwachten; wie begint hier aan agressie?

  reageer
 • Wil

   

  Pff, omgekeerde wereld. Die meid wilde stoer doen, maar helaas koos ze de verkeerde uit... de Zeewoldenaar werd geprovoceerd en reageerde daarop. Wie de bal kaatst...

  reageer
 • Tsja

   

  Voor mij heeft ie gelijk. Gewoon terugslaan als je geslagen wordt.

  reageer
 • Ed

   

  Je krijgt als ex-militair twee klappen in je gezicht van een meisje en je slaat haar een schedelbasisfractuur. Dat is niet "gewoon terugslaan" Dan heb je jezelf niet in de hand en volgende keer mep je iemand misschien wel dood. Het begrip proportioneel geweld moet je als ex-militair toch wel kennen en ook kunnen toepassen.

 • M.s

   

  Mee eens

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert