Werkstraffen voor binnendringen woning

LELYSTAD
Drie mannen zijn veroordeeld tot werkstraffen, omdat ze in de zomer van 2014 de woning van een gezin aan de Bijlweg in Lelystad binnendrongen. Ze waren bewapend met stalen buizen. 
Ze zijn door de politierechter ook veroordeeld voor bedreiging, mishandeling en vernieling. 

Aanleiding zou een voorval geweest zijn tussen de zoon des huizes en één van de daders. Die trommelde zijn schoonfamilie op om samen verhaal te halen bij de woning, waar het al snel uit de hand liep. In de zoektocht naar de zoon, werden zowel vader als moeder mishandeld. De 15-jarige zoon verschool zich in het washok.

Twee van de drie mannen werden veroordeeld tot werkstraffen van 80 uur en voorwaardelijke celstraffen van 2 maanden. De derde man kreeg een werkstraf van 100 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

reacties (4)

 • Piet

   

  Het zou je maar overkomen en dan 80 en 50 uur werkstraf voor de daders.. dit begrijpt toch niemand? Talloze uren besteed aan hun vervolging en berechting, wat een farce.

  reageer
 • Marja

   

  Daar gaan we weer , wat een straf ze lachen zich helemaal dood.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Ach ja, doe het maar weer af met een taakstrafje, de cellen moeten hoe dan ook leeg blijven. Cellen worden alleen nog gevuld in geval van moord met bewezen gedurende zeer lange tijd voorbedachte rade, en dan nog alleen indien geen enkele maar dan ook echt geen enkele verzachtende omstandigheid. Je zal als rechter de maatschappij eens een tijdje beschermen tegen dergelijk tuig, dan zou het wel heel saai worden.

  reageer
 • willem-stad

   

  Je bent niet meer veilig in eigen huis. En is werken een straf? Gooi het roer toch eens om met al die slappe hap rechters.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert