Straatpraat: Zorgpremie rijst de pan uit!

LELYSTAD
Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie voor de basisverzekering met 9,25 euro per maand. Dat is flink meer dan de gemiddelde premiestijging van 3,50 euro waar minister Schippers van Volksgezondheid vanuit ging bij de presentatie van haar begroting vorige week.

Verzekeraar DSW komt traditiegetrouw als eerste met de premie voor het nieuwe jaar. Die premie blijkt al jarenlang trendsettend voor de andere zorgverzekeraars.

Is die stijging echt nodig? Dat is de centrale vraag in Straatpraat deze dinsdag in Lelystad.

reacties (8)

 • Pzaal

   

  Ik betaal liever een hogere eigen risico dan een pernamente door je strot geduwde verhoging.

  reageer
 • DDB

   

  Die laatste man heeft eigenlijk wel een heel scherp punt. Waarom wel dividend uitkeren als de onderneming verlies zou maken, en het jaar erop de premies verhogen.

  reageer
 • Pieter

   

  Postkantoren zijn het... echt

  reageer
 • Op Prinsjesdag groeiden de bomen tot grote hoogte, een week later is een groot deel alweer omgezaagd. Na maart volgend jaar wordt hij geheel gekapt, zelfs de stam zie niet meer. Dat is politiek, veel beloven, maar nog meer graaien. Onder schippertje zijn de zorgkosten met 40% gestegen en de zorg met 50% achteruit gegaan, dat is wat zij noemt kwaliteit, ik noem dat onbekwaamheid.

  reageer
 • wimjc

   

  De reactie ligt er natuurlijk aan tot welke groep je behoort. Een asielzoeker hoor je niet, want die betaald niets. De lage inkomens worden gecompenseerd met een zorgpremie. En zij die werken of een wat hoger pensioen hebben betalen wederom de hogere salarissen en beloningen. Het wordt echt tijd dat het ziekenfonds weer terug keert. Immers dit was goedkoper en er waren dezelfde wachtlijsten als nu. Een feestbegroting noemt men tegenwoordig zoiets.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Nog niet genoeg winst gemaakt. Het wordt tijd dat meer mensen het Nationaal Zorgfonds gaan ondersteunen. nationaalzorgfonds.nl Veranderingen in de zorg kunnen makkelijk worden betaald uit de gigantisch overwinst van de zorgverzekeraars.

  reageer
 • nopper

   

  Het is alvast voorsorteren op een mogelijke verlaging of afschaffing van het eigen risico denk ik

  reageer
 • Ruud

   

  De verhoging van de maandelijkse premie met 9.4 procent gaat onherroepelijk gevolgt worden door de andre verzekeraars. Natuurlijk hebben deze onderling contact met elkaar over de hoogte van de premie van 2017. Het is onbegrijpelijk dat minister Schippers het heeft over €. 3.50 per maand en nu het drievoudige. Het is volgens mij hoog tijd dat de politiek knopen doorhakt en alles terugdraait, als voor de z.g. privatizering waarop we veel vooruit zouden gaan, maar de werkelijkheid nee dus weg gaan er alleen op achteruit. De zorgverzekeraar bepaalt straks of er behandeling of niet mag gedaan worden te duur jammer voor de patient maar helaas gaat niet door, voorbeelden zijn er al met z.g. dure medicijnen en behandelingen in het buitenland, dat de mensen moeten bedelen via fondswerving en goedgevigheid van het volk. Er is maar een conclusie het volk is verkocht en verraden door de politiek en de mooie praatjes van toenmalig minister Hogervorst. Welk persoon al hogerbreed een wel betaalde functie elders heeft en verder zijn handen in onschuld wast., zoals vele politieke vriendjes met hem welke het land verkopen alleen voor hun eigen gewin voorbeelden te over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert