Gemeente wil oude havenmeesterswoning verkopen

URK • Di 27 september 2016 | 15:54 • Dinsdag 27 september 2016 | 15:54
De oude havenmeesterswoning naast scheepswerf Hoekman op Urk gaat in de verkoop. De gemeente werd drie jaar geleden eigenaar van het historische pand, toen zij het oude werfterrein van een projectontwikkelaar kocht. Urk nam de werf over om deze te behouden voor het dorp.

In een voorstel van burgemeester en wethouders staat dat er in de havenmeesterswoning twee tot vier woningen mogen komen, al dan niet gecombineerd met een kantoor.

Verbouwing
De koper mag het pand aan de kant van de werf verbouwen en uitbreiden. De gemeente wil het liefst dat de koper na de verbouwing zelf in het pand gaat wonen. De koper moet in elk geval een binding met Urk hebben.

Eerder verkoopplan
De gemeente wilde de woning aanvankelijk al in 2013 verkopen, maar de gemeenteraad stak daar een stokje voor. De raad vond dat eerst duidelijk op papier moest staan wat een koper wel en niet met de woning mag doen. Dit om te voorkomen dat het pand een bestemming zou krijgen die niet bij de naastgelegen scheepswerf past.

De gemeenteraad buigt zich donderdagavond over het nieuwe voorstel van het college.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel