Subsidie voor oude boerderij in Kraggenburg

KRAGGENBURG
Een oude boerderij in Kraggenburg heeft van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed een subsidie van 6000 euro gekregen. Het is het enige gebouw in Flevoland dat zich Rijksmonument mag noemen.

Eigenaar Jan Lampert is maar wat blij met de subsidie.Want er moet namelijk nog wel wat worden opgeknapt aan de oude boederij. Hij wil het geld gebruiken om het dak renoveren. Dat kost in totaal 20 duizend euro. 

Aangetast door aardappels
Volgens Lampert moet het dak vervangen worden, omdat de constructie van binnenuit is aangetast door de aardappels die er vroeger lagen opgeslagen. De boerderij heeft nu zijn oorspronkelijke functie niet meer, maar moet wel behouden blijven, vindt hij.

Tweede Wereldoorlog
De boerderij stamt uit 1943 en is tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Nederlandse ingenieurs hebben meegeholpen aan het ontwerp. 

reacties (2)

 • De ingenieur

   

  Waarom moesten de Duitsers het oogluikend toestaan? Er was geen bouwverbod of dergelijk. En zeker niet in 1943. HEt was gewoon de uitvoering van de werken en zij waren er blij mee want het gaf goed nieuws en landbouwgrond.

  reageer
 • Pipo

   

  Ontwerp was van voor 1940, verbeterd "wieringermeer"type.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert