Geen kiosk in stadshart

ALMERE
Er komt geen ecologische kiosk in het stadshart van Almere. Initiatiefnemer Marcel Kolder kreeg dinsdagochtend een afwijzing van de gemeente.

Kolder is teleurgesteld. Hij zegt dat hij bij de gemeente van het kastje naar de muur werd gestuurd. Zijn aanvraag voor een omgevingsvergunning werd afgewezen.

De initiatiefnemer wilde een kiosk plaatsen naast het stadhuis in Almere, waar beginnende ondernemers op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken of hun handel aanslaat. Bij gebleken succes kan de startende ondernemer verhuizen naar een pand elders in Almere.

Kolder probeert nu een andere wijk een vergunning voor zijn kiosk te krijgen. 

reacties (15)

 • Marcel Kolder

   

  De kiosk is betaald door ondernemers en ondergetekende. Het is een 'kado' voor de stad. Er zal geen en er is geen subsidie voor aangevraagd. Dat zal ook niet gebeuren. Ik zou ook niet weten hoe dat zou moeten of bij wie. Ondernemers helpen ondernemers is juist het idee. Het werkt op diverse plekken in Nederland. Starters kunnen voor een klein deel van de normale huur die elders in het centrum geldt, de kiosk huren inclusief verzekering en service. Zonder wurgcontracten, e.d.. Het is een sociale onderneming, kleinschalig en inspirerend. Een voorwaarde, na 6 maanden is een andere starter aan de beurt. De huidige kiosk komt nu waarschijnlijk in een andere stad. Want in Almere is men niet in het concept geïnteresseerd. In Tilburg en Maastricht is men uitermate geïnteresseerd in deze initiatieven.

  reageer
 • Cornelis

   

  Hoe kom je erbij dat pop-up stores een schijntje huur betalen? Is dat wel zo?

  reageer
 • Jojanneke

   

  En wilde meneer ook subsidie? Of moeten de aankomende ondernemers duur huur betalen voor zo een kiosk? Beginnende ondernemers hebben genoeg mogelijkheden om hun spullen te "testen". De pop-up stores zitten werkelijk overal een betalen een schijntje huur in vergelijking met de "echte" winkels. De kiosk is compleet overbodig meneer Kolder.

  reageer
 • Cornelis

   

  De bloemenwinkel deed uitstekende zaken, maar als een contract verloopt en je krijg een nieuwe aangeboden, gelijk een wurgcontract met uiteraard een veel hogere huur, word je wel gedwongen om te stoppen. Dat is het verhaal. Het zou me verbazen als de cupecakewinkel het om die reden ook niet heeft gered.

  reageer
 • Klaas

   

  Dit zou gedoemd zijn om te sterven.Kijk maar naar de bloemenwinkel el later de cupcake ! Het zag er mooi uit maar deze handel is niet meer van deze tijd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  Dat is een mooie plek om je concept uit te proberen.

  reageer
 • Cornelis

   

  De ronde kiosk tegenover boekhandel Stumpel (waar ooit een mooie bloemenzaak zat en daarna even een cupcakewinkel) staat leeg. Zonde, dit is echt een mooie eyecatcher.

  reageer
 • Hannes

   

  Waar ligt het fundament nog van de traditionele markten voor de sfeer van de toekomst!!.

  reageer
 • Marcel Kreek

   

  Almere heeft besloten de subsidiespons niet langer boven initiatieven van Marcel Kolder uit te wringen, een terecht besluit. Er staat bovendien voldoende leeg aan verkoopmeters, dus waarom zouden ze ook. Zo'n kopie van een kleine verkoopruimte voegt niets toe. Kopie? Jawel, deze kiosken waren er vroeger ook reeds, veelal in gebruik als bloemenstal of haringkraam.

  reageer
 • Kees

   

  Logisch besluit van de gemeente. Kiosken voegen niks toe aan het veranderende concept van winkel in Nederland en Almere. Leegstand is wat aandacht behoeft

  reageer
 • Anke

   

  jammer! Vind het een erg goed kansrijk idee voor startende ondernemers!

  reageer
 • pietjos

   

  die man heeft elk subsidieloket al een keer gezien hoor. zakken vullen onder de naam verantwoord ondernemen. een ecologisch kiosk...

  reageer
 • Almeerse

   

  Jammer, t is een positief initiatief.

  reageer
 • Cornelis

   

  Tja, "de gemeente Almere is een kei in het zich binden van ondernemers aan de stad." Lekker motiverend voor initiatiefnemers, maar niet heus. In plaats dat de gemeente dit soort acties toejuicht en ondersteunt.

  reageer
 • Rutger

   

  Sowieso - starter of niet - zou hier en daar een kiosk de boel enorm opfleuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert