Warenhuis Hudson's Bay komt definitief in pand V&D

ALMERE
Warenhuis Hudson's Bay komt definitief in het oude pand van V&D in Almere. Dat heeft de Canadese warenhuisketen woensdagmorgen bekendgemaakt.

De vestiging van Hudson's Bay wordt iets groter dan de V&D was. Zo worden twee etages boven kledingwinkel Mango bij Hudson's Bay getrokken. 

Of restaurant La Place terugkeert in het pand is nog niet bekend. Hudson's Bay en Jumbo, de nieuwe eigenaar van La Place, voeren daarover nog gesprekken. 

De Almeerse wethouder Mark Pol is blij met de komst van het warenhuis. Op Twitter noemt hij het mooi dat een leegstaand pand in het Stadshart weer gevuld wordt.V&D ging in december failliet en sloot in februari de vestiging in Almere. Wanneer Hudson's Bay zijn deuren opent is nog niet bekend. In totaal wil het concern in twee jaar tijd twintig nieuwe winkels verspreid over het land openen. 

"Hudson Bay's past goed in Almere"
Volgens merkendeskundige Paul Moers zou Hudson Bay's best een succes kunnen worden in Almere. "Een grote stad als Almere heeft behoefte aan een warenhuis met allure en dat is Hudson Bay's. Ik denk dat de Almeerders hier wel op zitten te wachten."

Moers is net terug van een werkbezoek aan de Canadese warenhuisgigant en is onder de indruk. "Hudson Bay's onderscheidt zich echt met kwaliteit. Het is hoger gepositioneerd dan warenhuizen als V&D en Hema. Hudson brengt weer allure in Nederland."

reacties (14)

 • Pieter

   

  Erg goed nieuws! Dit is een degelijk bedrijf dat plannen kan waarmaken. En met plannenmakers komen we hier in Almere veel te vaak van een koude kermis thuis.....rond het kasteel en Witchworld is het ook al weer een tijdje verdacht stil.

  reageer
 • Van Haven

   

  Goed nieuws! Jammer dat zo'n groot pand leeg staat. Een nieuw bedrijf kan ook weer wat mensen trekken die nooit meer in V&D kwamen, gewoon uit nieuwsgierigheid en met een beetje geluk levert dat weer klanten op.

  reageer
 • Renteflop

   

  Het is een outlet warenhuis een concept waarvan er inmiddels twintig in een dozijn gaan en waarvan het consument voordeel inmiddels vraagtekens oproept. We gaan het zien de economie trekt aan de huizen worden alweer duurder, dus de Almeerder staat te trappelen.

  reageer
 • Cornelis

   

  Outlet warenhuis? Volgens mij zit Hudson's Bay qua assortiment en prijsstelling tussen V&D en de Bijenkorf in. U bent in de war met Saks Off 5th, die net als Hudson's Bay onder de Hudson's Bay Company valt, maar een luxe outletstore is.

 • Ohm1981

   

  Mooi dat Hudson's Bay zich definitief zal gaan vestigen in Almere. Sinds V&D weg is, is er toch een gemis. Dit wordt zoals ik het lees ruimschoots weer opgevuld.

  reageer
 • Elly

   

  Fijn, hopelijk gaan ze er ook snel mee aan de slag... 't stadshart van Almere heeft een heel mooi winkelcentrum, maar zonder de V&D, was 't toch een stuk minder leuk... Ben heel benieuwd, wat 't gaat worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Baltus

   

  Geweldig nieuws. Zal het toch al prachtige stadshart nog nadrukkelijker op de kaart zetten.

  reageer
 • Ron

   

  hopelyk mag het personeel van v en d daar werken

  reageer
 • Jos

   

  Mooi nieuws voor Almere en de regio. Ook wij Lelystedelingen zullen hiervan profiteren

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Hopelijk nemen ze dan het hele pand in gebruik. Die zaken beneden passen toch helemaal niet en kwijnen daar weg. Ruimte zat in de stad.

  reageer
 • Sven

   

  Welke zaken kwijnen daar dan weg, volgens mij zit de sport2000 daar prima op z'n plek en wie biologisch boodschappen wilt doen doet dat toch wel. De Blokker, maar zeker de Xenos doen volgens mij ook wel goede zaken op die plek.

 • michael

   

  nou dat is een opluchting voor het aantal lege vierkante meters in het stadshart.

  reageer
 • Lexxie

   

  Eindelijk iets positiefs te vermelden over Almere, in Canada volgen ze zeker geen nieuws over Nederland anders hadden ze nooit in Almere iets begonnen.

  reageer
 • waterwijker

   

  Zelf onderzoeken levert een pas goed beeld op, dat van het echte Almere. Wie alleen maar het nieuws volgt, gezien je reactie het enige dat jij klaarblijkelijk doet, krijgt een inderdaad heel slechte indruk. Aan die overdreven kletsverhalen hebben echte Almeerders geen boodschap. Eigenlijk was er niets mis met V&D, ze hadden spullen die we nergens anders konden krijgen. Dus of dat gat in de markt nu weer gedicht wordt betwijfel ik, helemaal als er iets heel anders voor in de plaats komt.

 • michael

   

  Het open van een winkel in Almere is besloten mede door een Nederlands management. En een stad met 200 000 inwoners is een mooi werkgebied.

 • George

   

  Waarom niet in Almere? De vestiging in Almere en Amstelveen waren één van de weinige nog winstgevende v&d's Juist slim om alleen de vestigingen die goed liepen over te nemen

 • George

   

  Heb ik toch gelijk gekregen :)

  reageer
 • Cornelis

   

  Dat is echt goed nieuws voor het Stadshart en de ondernemers. Hopelijk vindt het toen ontslagen personeel daar weer een baan.

  reageer
 • Sarah

   

  Oefffff, daar gaan ze spijt van krijgen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert