Straatpraat: Ontgroening moet verboden worden

LELYSTAD
Poep in je haar smeren, in een emmer met ijswater zitten, jezelf in brand steken of een liter jenever drinken. Het zijn allemaal voorbeelden van extreme ontgroeningen bij studentencorpsen.

Een aspirant-lid van studentenvereniging Vindicat uit Groningen is tijdens zijn ontgroening in het ziekenhuis beland nadat hij op zijn hoofd werd geslagen. Studentenverenigingen zijn al vaker in opspraak geraakt. Zo lag een 21-jarige lid van Albertus Magnus uit Groningen anderhalve dag in coma nadat ze verplicht zes liter water moest drinken.

Wij vroegen de mensen in Lelystad of het tijd is om de ontgroening te verbieden. 

 

reacties (3)

 • van Dijk

   

  Gewoon verbieden die studentenverenigingen. Ook gezien het tweede bericht over dezelfde vereniging die vandaag bekend werd. En Thomas: Dit soort gevallen van wan gedrag bij studentenverenigingen komt al meer dan 20 jaar voor. En het aantal bekende gevallen dat het gebeurt is al niet eens meer te tellen.

  reageer
 • Thomas

   

  Jammer dat die paar clubjes corpsballen dan weer het imago van alle studentenverenigingen bepalen. Waar ik lid was, waren de enige misdragingen tegen leden van corporale verenigingen. Iemand die tussen neus en lippen toegaf lid te zijn geworden van Veritas (waar seks hebben met leden verplicht is voor vrouwelijke leden, voordat ze een deur in hun kamer mogen hebben) werd bijvoorbeeld in een plas modder gegooid omdat er zo'n afkeer heerste van corporale verenigingen en hun misstanden.

  reageer
 • Andrea

   

  Belachelijk idioot studenten ontgroeningen .. Domme en gevaarlijke machts spelletjes van de oudejaars ,ten koste van eerste jaars studenten. Meteen laten verbieden door het bestuur!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert