Flevo Delta wil iets doen aan leeggeroofde clubkas

DRONTEN • Wo 28 september 2016 | 11:52 • Woensdag 28 september 2016 | 11:52
Atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten gaat zaterdag proberen om de clubkas weer wat aan te vullen. In mei van dit jaar kwam naar buiten dat de ex-penningmeester heeft bekend dat hij jarenlang geld van de club in eigen zak heeft gestoken. 

100.000 Euro
Door de diefstal is de club al het spaargeld kwijt. "Het zou in totaal om een ton gaan, heb ik in de wandelgangen gehoord", aldus clublid Dorine van Arendonk. Zij organiseert deze inzamelingsactie die samen valt met de clubkampioenschappen. Het bestuur van de atletiekvereniging wil nog niet reageren op het genoemde bedrag, zolang de zaak nog in onderzoek is door justitie.

Veiling
Zaterdag wordt tijdens de clubkampioenschappen op allerlei manieren geld ingezameld. Dorine: "Leden hebben taarten gebakken die worden verkocht. Er is een rad van avontuur, je kunt diensten kopen zoals een tuinman of bijles. Ook is er een veiling waar een schilderij van Herman Brood te koop is. Allemaal door leden van AV Flevo Delta beschikbaar gesteld." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel