Raad praat opnieuw over werkwijze politie

ALMERE
De gemeenteraad van Almere praat donderdagavond opnieuw over de manier waarop de politie omgaat met aangiften van burgers. De VVD wil op de Politieke Markt in gesprek met de politie en burgemeester Franc Weerwind, na berichten dat de politie aangiften van zedendelicten niet wil opnemen.

De krant Almere Deze Week schreef vorige week over twee gevallen waarbij slachtoffers niet of pas na een tijdje aangifte konden doen.

De VVD wil duidelijkheid over de werkwijze van de politie bij aangiften. En hoe ze daarover communiceert met burgers. De partij wil de toezegging dat Almeerders bij incidenten altijd aangifte kunnen doen. 

Twee weken geleden werd tijdens de Politieke Markt ook al gesproken over de werkwijze van de politie naar aanleiding van enkele aanrandingen in de Parkwijk. Politici wilden toen vooral weten waarom de politie de aanrandingen niet in de publiciteit heeft gebracht.  

reacties (2)

 • Am

   

  Zedenmisdrijven. Deze moeten worden opgenomen door speciaal bevoegde zedenrechercheurs. Hier zijn er niet heel veel van in Nederland en de opleidingen zijn te duur om meerdere rechercheurs hiervoor op te leiden. Dat willen ze niet want er moet bezuinigd worden. Aangiften die pas later kunnen. Ook logisch. Doordat er een stuk is bezuinigd op politiepersoneel hebben ze gewoon niet voldoende personeel om per direct een aangifte op te gaan nemen. Er moet dan een afspraak gemaakt worden. Dus ja. Tis toch echt de schuld van de politiek en de bezuinigingen.

  reageer
 • ikke

   

  Wiens schuld het is, maakt niet zo veel uit. Het gaat er om dat je als slachtoffer aangifte moet kunnen doen, zeker bij zoiets traumatisch als een zedenmisdrijf. Toch?

 • Dr.Jake

   

  Mij is ook 2x na een straatoverval op me hier in Almere een aangifte ontraden omdat ze toch weinig kans hadden (ondanks de cameras in het stadcentrum) de dader te identificeren en te pakken. En het kon zeker niet als ik anonym wilde blijven zodat de dader niet mijn thuisadres in handen kreeg.

  reageer
 • George

   

  Logisch dat het niet anoniem kan, je kan nou eenmaal niet anoniem in een rechtbank staan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert