Windesheim weer tweede in Keuzegids HBO

ALMERE
Hogeschool Windesheim, met een vestiging in Almere, eindigt net als vorig jaar op de tweede plaats in de categorie 'grote hogescholen' in de keuzegids HBO 2017. Hogeschool Avans uit Brabant voert de lijst opnieuw aan. 

De keuzegids wordt elk jaar samengesteld door het onafhankelijke instituut Centrum Hoger Onderwijs. De eindscore wordt bepaald door slagingscijfers, de mening van studenten en beoordelingen van experts.

Prima begeleiding
Windesheim heeft volgens het instituut 'goede docenten en prima begeleiding' maar 'het aantal geslaagden is minder hoog en de zorgopleidingen zijn wat zwakker'. De opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling, Mobiliteit en HBO-ICT van Windesheim doen het goed en krijgen het predicaat 'topopleiding'. 

In de lijst voor 'middelgrote hogescholen' stijgt Aeres Hogeschool, met locaties in Dronten en Almere, van de zevende naar de vijfde plaats.

Elsevier
Ook opinieweekblad Elsevier deed onderzoek naar het hoger onderwijs. Die resultaten zijn gebaseerd op de uitslag van de Nationale Studenten Enquête. In de categorie 'brede hogescholen' zakt Windesheim van de eerste naar de derde plaats. Aeres Hogeschool staat bij Elsevier op de vijfde plaats in de categorie specialistische hogescholen.  

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert