Meer kans op baan voor werklozen door opleiding

FLEVOLAND
Uitkeringsinstantie UWV, opleider Technicom en uitzendbureau Randstad gaan samenwerken om werkzoekenden in Flevoland aan een nieuwe opleiding te helpen. Zo kunnen ze hun kans op werk vergroten. 

Het samenwerkingsverband maakt het mogelijk dat dertig werklozen worden opgeleid in de technische of logistieke sector. Bijvoorbeeld tot operator of monteur. 

Volgens Randstad is er in Flevoland veel vraag naar medewerkers in deze branches. Ook op andere plekken in Nederland start een opleidingstraject voor werkzoekenden. Tot volgend jaar juli moet het in totaal 300 mensen aan werk helpen. 

reacties (2)

 • Nastradamus

   

  De mee-eters zoals Technicom, Randstad etc willen weer overheidsgeld. Bedrijven weten zelf wel waar zij de toekomstige werklozen kunnen vinden (scholen) en een opleiding binnen het bedrijf verzorgen zo heb je de specifiek opgeleide jongvolk direct en zonder poeha in huis.

  reageer
 • Saint

   

  Ik hoop dat ze opschieten met die plannen. Ik ben ondertussen 65 + jaar en moet nog 4 keer per maand solliciteren. Misschien dat ik nog een omscholingscursus krijg aangeboden om elders aan de slag te komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert