Zeewolde moet twee miljoen euro bezuinigen

ZEEWOLDE • Do 29 september 2016 | 11:23 • Donderdag 29 september 2016 | 11:23
De gemeente Zeewolde moet de komende jaren structureel twee miljoen bezuinigen. Er wordt onder meer gekort op logopedie, groenonderhoud, openbare verlichting en subsidies. Hiermee wordt bijna een half miljoen bespaard.

De rest wordt bezuinigd door op een andere manier te boekhouden. Dat is mogelijk dankzij de nieuwe wet Besluit Begroting en Verantwoording.  Een voorbeeld daarvan zijn gemeentelijke gebouwen. In het verleden werden die tot een waarde van 0 euro afgeschreven. Nu mogen ze voor de werkelijke waarde in de boeken blijven staan. Dat betekent dat er minder afgeschreven hoeft te worden.

Wat de bezuiniging voor inwoners van Zeewolde betekent moet nog nader worden uitgewerkt. Omdat op subsidies gekort wordt, is de kans groot dat het abonnement van bijvoorbeeld een sportclub omhoog gaat. De gemeentelijke belastingen worden alleen trendmatig verhoogd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel