Tuin aan provinciale vaart hoeft niet weg

FLEVOLAND • Do 29 september 2016 | 12:59 • Donderdag 29 september 2016 | 12:59
Flevolanders die langs provinciale vaarten wonen, mogen de grond tussen hun huis en het water onder voorwaarden blijven gebruiken. Dat staat in een aangepast voorstel van Gedeputeerde Staten. De verruiming van de regels heeft geen gevolgen voor booteigenaren die achter hun eigen huis willen afmeren. Dat blijft nog steeds verboden.

Volgens regels die provincie in 2012 instelde, moesten bewoners een strook grond langs het water vrij houden zodat de provincie de walkant en de beschoeiing kan onderhouden. Een aantal inwoners van Noordoostpolder dat hierop tijdens controles werd aangesproken, heeft bij de provincie gevraagd of zij de grond mochten blijven gebruiken. 

De provincie wil dit nu alsnog toestaan, maar verbindt daaraan wel voorwaarden: 
- Medewerkers van de provincie moeten vrije toegang tot de grond hebben voor onderhoud en beheer.
- Bestaande tuinhuizen of betonnen vloeren moeten door de bewoners worden weggehaald.
- Gebruikers van de grond moeten aan de provincie een vergoeding voor het gebruik betalen. De hoogte hiervan wordt per geval bepaald.
 Er mogen geen bomen of grote struiken worden geplaatst. Mochten die er al staan, dan moeten ze op kosten van de bewoners worden weggehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel