Tuin aan provinciale vaart hoeft niet weg

FLEVOLAND
Flevolanders die langs provinciale vaarten wonen, mogen de grond tussen hun huis en het water onder voorwaarden blijven gebruiken. Dat staat in een aangepast voorstel van Gedeputeerde Staten. De verruiming van de regels heeft geen gevolgen voor booteigenaren die achter hun eigen huis willen afmeren. Dat blijft nog steeds verboden.

Volgens regels die provincie in 2012 instelde, moesten bewoners een strook grond langs het water vrij houden zodat de provincie de walkant en de beschoeiing kan onderhouden. Een aantal inwoners van Noordoostpolder dat hierop tijdens controles werd aangesproken, heeft bij de provincie gevraagd of zij de grond mochten blijven gebruiken. 

De provincie wil dit nu alsnog toestaan, maar verbindt daaraan wel voorwaarden: 
- Medewerkers van de provincie moeten vrije toegang tot de grond hebben voor onderhoud en beheer.
- Bestaande tuinhuizen of betonnen vloeren moeten door de bewoners worden weggehaald.
- Gebruikers van de grond moeten aan de provincie een vergoeding voor het gebruik betalen. De hoogte hiervan wordt per geval bepaald.
 Er mogen geen bomen of grote struiken worden geplaatst. Mochten die er al staan, dan moeten ze op kosten van de bewoners worden weggehaald.

reacties (6)

 • Max

   

  Laten we de pleziervaart en het toerisme maar lekker dwars zitten. Daar heb je niks aan.

  reageer
 • Carry

   

  Waarom kijkt niemand in hun kadaster papieren of deze grond wel van de provincie is. Kan net zo goed van de bewoners zijn! Nooit iets klakkeloos aannemen van een overheids instantie.

  reageer
 • Nalatig onderhoud,of pesterij van de Provincie?

   

  Er is iets merkwaardigs aan de hand.Verjaring lijkt zeker hierop van toepassing.Mogelijk ook verworven rechten? Het niet onderhouden van de walkanten door de provincie wat regelmatig is voorgekomen rechtvaardigt onderhoudskosten te claimen bij de provincie?Als men de oudere foto's bestudeerd van de Urkervaart in de Noordoostpolder was men niet zo kritisch in het onderhoud door de provincie. Dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet! Het is ook verontrustend dat de Noordoostpolder volledig als eerste pionierspolder in Flevoland stelselmatig in dit onderwerp gekleineerd wordt.

  reageer
 • pret

   

  Rozen planten en brandnetels zaaien. Dat is wat ze verdienen.6526

  reageer
 • Stop

   

  Kinderachtig. Pesten is niet toegestaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram

   

  Oooh dat is het dus provincie heeft GELD geroken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert