Automaten worden vervangen voor kentekenparkeren

LELYSTAD
De parkeerautomaten in Lelystad worden vervangen door automaten waarmee op kenteken kan worden geparkeerd. Dat betekent dat er bij de parkeerautomaat geen kaartje meer geprint hoeft te worden om achter de voorruit te leggen. Bij de automaten kan alleen via belparkeren of bankpas worden betaald. 

Een proef met vijf nieuwe automaten aan de Neringweg, het Agoradek en het Noorderwagenplein is volgens de gemeente Lelystad de afgelopen maanden succesvol verlopen. 

Van de 24 automaten komen er 15 terug. Het winkelend publiek moet soms wat verder lopen naar een automaat maar er hoeft geen betaalbewijs terug naar de auto worden gebracht. In parkeergarages blijft het mogelijk om met contant geld of credit card te betalen. 

reacties (21)

 • Bassie

   

  Bah...ze leren het ook nooit bij de gemeente. Drempel om naar het centrum te gaan was al veel te hoog. Ik heb er geen zin meer in. Ik ga niet meer voor mijn plezier winkelen. Zoek het maar uit! Dan die ik dat ook. Ik ga daar naartoe waar het prettig is.

  reageer
 • vladimir

   

  Heel verstandig ! De Gordiaan kan vaak de bezoekers niet aan. Dus reguleren al die parkerende autos. Niet dus, doodsteek voor de Gordiaan dit. Cition in Amsterdam beloofde bij invoering van kentekenparkeren dat gegevens niet werden doorgespeeld aan derden. Maar na matig aandringen wel aan de belastingdienst. Die vervolgens een hoop leaserijders nog een naheffing stuurde ivm met de bijtelling. Volksverlakkerij dit !

  reageer
 • Mak

   

  ...en 't is echt helemaal niet handig vooraf al te moeten betalen. Nee, geef mij maar het systeem uit de parkeergarages. Achteraf betalen, en alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd.

  reageer
 • Peter

   

  Dan neemt u toch belparkeren. Gebruik ik ook al een hele tijd voor het centrum. Werkt goed en iedereen heeft wel een smartphone. En voor de reaguurders die mopperen over privacy. Get a life!!!!! Nu staat je auto ook met kenteken op de parkeerplaats en word je auto ook al gezien door de velen camera's. Of woont je minnaar/minnares in het centrum?

 • Sam

   

  Ik kom helemaal niet meer. ..en.. Bedelen in het centrum is niet geoorloofd! Maar wie bedelt hiet nu het hardste?....juist...crimineel is het gewoon. De meeste mensen zijn voor afschaffen betaald parkeren. Waar is onze democratie? AFSCHAFFEN DAT BETAALD PARKEREN !

  reageer
 • .\/\/.

   

  " De meeste mensen zijn voor afschaffen betaald parkeren. Waar is onze democratie? AFSCHAFFEN DAT BETAALD PARKEREN !" - Het betaald parkeren is goedgekeurd door een gemeenteraad die op uiterst democratische wijze is gekozen. Dáár is dus onze democratie. Schreeuwen helpt niet.

 • Sander

   

  Het maakt mij niet uit hoe je moet betalen voor parkeren. Doordat je moet betalen kom ik al jaren niet meer in het centrum! Ik zou niet weten wat voor winkels er nu nog zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anna

   

  Vind het een lachertje dat ze zeggen dat het succesvol was. Heb tot nu toe elke keer pinstoring gehad toen ik netjes wilde betalen! De auto maar weer ergens anders geparkeerd...

  reageer
 • domdommerdomst

   

  Winkelgebied en uitgaansgebied Lelystad heeft toch al geen aantrekkingskracht op de wijde omgeving, wat dat betreft is het voor de ondernemer zolangzamerhand een "No go area" De ambtenaren aldaar leven op een andere planeet en beseffen blijkbaar niet eens dat ze hun eigen vlees aan het slachten zijn, vermoedelijk wordt de gemeente Lelystad opnieuw een artikel nog wat gemeente, zoals in het verleden. Dan kan men wederom zijn handje in DenHaag op gaan houden.

  reageer
 • Erwin

   

  En yellowbrick parkeren dan ??

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Klopt niet, was gisteren in parkeergarage Bataviahaven - (VOC) waar je niet meer met gewoon geld kunt betalen! Dus het afgeschafte contant geld geldt minstens ook voor deze, niet genoemde, garage

  reageer
 • Tinus

   

  Het outlet center is eigenaar van de VOC garage, vandaar dat deze ook niet in het stuk vermeld staat!

 • johan65

   

  Wat een domme actie! Weer een enorme blunder in de reeks met o.a - aanschaf van onnodig dure parkeerautomaten - versmalling van de dreven. - omweg via de Lindelaan - beperkte brugsluis bij het station - nog steeds geen eerste half uur gratis parkeren Wakker worden daar in het stadhuis!!!

  reageer
 • Jaap

   

  Domme actie. Parkeerservicebureau afschaffen, (staan zelf altijd op de inritten van de parkeergarages geparkeerd.... Moet jij doen.....) de meters afschaffen... Parkeert bijna geen hond in het centrum, en foutparkeerders door de politie laten bekeuren. Gratis parkeren is goedkoper dan deze hele poppenkast. En de ondernememers in het centrum kunnen niet wachten dat het parkeren gratis wordt.

  reageer
 • jan

   

  welkom in 2016

  reageer
 • Hg

   

  Voor wie was dit dan succesvol? Voor mij weer een reden om niet meer naar het centrum te gaan. Gemeente Lelystad doet maar wat en luistert vooral niet naar haar inwoners en ondernemers.

  reageer
 • Ruud

   

  &enteken parkeren is door de rechter onrechtmatig verklaard, maar zoals gebruikelijk doen de Nederlandse overheden of zij daar niets mee te maken. De burgers is steeds verder van huis deprivicy gaat steeds verder ten onder, hoezo democratie.54

  reageer
 • Frits

   

  Nee hoor, is helemaal niet door een rechter onrechtmatig verklaard. De uitspraak is dat iemand die een verkeerd kenteken intikt en aan kan tonen dat hij wel betaald heeft, geen boete (naheffing) opgelegd mag krijgen. Maar kentekenparkeren mag gewoon. Overigens kun je in de garages nog zonder kenteken parkeren.

 • H Struik

   

  Kenteken als nullen invoeren? In Almere gebruikt men camera's. Hoef niets in te tikken maar kenteken staat wel op de geprinte parkeerbon. Mag dat eigenlijk wel dan?

  reageer
 • Jan

   

  Dat mag weer wel dit is om het treintje rijden bij het weg gaan tegen te gaan als men dit n.l. wel doet kan u een boete thuis verwachten u kenteken word daar 24 uur bewaard maar hier in Lelystad een paar jaar.

 • Lelystedeling

   

  Gewoon afschaffen, ik mijd de stad nu toch al, nu alleen maar nog meer met deze privacy schending. Het kromme is, om in te gaan op de OM uitspraak, dat je wel een boete gaat krijgen als je alleen maar 0000 invult echter kan je dan wel je geld terug krijgen om in beroep te gaan... hoe bedoel je krom

  reageer
 • Jan

   

  je bent niet verplicht om je kenteken in te voeren je kan ook nullen invoeren uitspraak van de hoge raad.

  reageer
 • Frits

   

  Klopt, dat mag. En dan legt de gemeente je een naheffing op, en moet jij vervolgens bezwaar maken en aantonen dat je wel betaald had. Dan scheldt de gemeente de naheffing kwijt. Maak het jezelf lekker makkelijk...

 • frits

   

  er ligt een uitspraak van de rechter dat je niet verplicht bent je kenteken in te voeren , dus gemeente lelystad is niet op de hoogte van de regelgeving omtrent kenteken parkeren

  reageer
 • Emmeloord

   

  Men doet hun best maar wij rijden wel even door naar Almere/ Zwolle, ook betaald parkeren maar meer winkels, snap niet dat plekken als Lelystad hun eigen winkelgebied om zeep wil helpen.

  reageer
 • H. Thomas

   

  Je hebt 100 procent gelijk, ik begrijp niet waar dat voor nodig is. De gemeente Lelystad doet er verstandig aan om iedereen gratis te laten parkeren. Dat is de enige manier om mensen naar het centrum te trekken. De gemeente Lelystad gebruikt al jaren de parkeer plaatsen bij de Batavia als melkkoetje, dat lijkt mij meer dan genoeg!!!!!!!!!!!!!!!

 • Brinkman

   

  In bruik op de privacy

  reageer
 • 13xx

   

  Ga lekker met de fiets; die heeft nl geen kenteken.

 • Flevoburger

   

  Idioot dat er alleen elektronisch / digitaal betaald kan worden....

  reageer
 • MKM

   

  Gelukkig kun je in dat geval nog in een parkeergarage terecht.

 • Piet

   

  En dat je niet anoniem kunt parkeren. Ik ga voortaan in één van de garages staan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert