Inspectie doet inval bij uitzendbureau Martho Flexwerk

EMMELOORD • Do 29 september 2016 | 15:24 • Donderdag 29 september 2016 | 15:24
Bij uitzendbureau Martho Flexwerk in Emmeloord is woensdag een inval gedaan door de Inspectie SZW. Dat bevestigt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid na vragen van Omroep Flevoland. De inspectiedienst zegt dat er de afgelopen tijd verschillende tips zijn binnengekomen over uitzendkrachten die niet correct betaald worden. 

Polen
Het gaat om Poolse medewerkers die door Martho worden ingezet bij agrarische bedrijven. De inspectie vermoedt dat ze te weinig krijgen voor het werk dat ze doen. Op het kantoor van Martho Flexwerk in Emmeloord is daarom de administratie in beslag genomen.

Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met Poolse arbeiders om te achterhalen of ze daadwerkelijk betaald krijgen voor de uren die ze maken. 

Niet de eerste keer
De inspectie laat weten dat Martho Flexwerk een aantal jaar geleden ook doelwit is geweest van een onderzoek. Toen is vast komen te staan dat de regels inderdaad overtreden werden.

Geen reactie
Martho Flexwerk wil niet reageren op de inval. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel