Inspectie doet inval bij uitzendbureau Martho Flexwerk

EMMELOORD
Bij uitzendbureau Martho Flexwerk in Emmeloord is woensdag een inval gedaan door de Inspectie SZW. Dat bevestigt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid na vragen van Omroep Flevoland. De inspectiedienst zegt dat er de afgelopen tijd verschillende tips zijn binnengekomen over uitzendkrachten die niet correct betaald worden. 

Polen
Het gaat om Poolse medewerkers die door Martho worden ingezet bij agrarische bedrijven. De inspectie vermoedt dat ze te weinig krijgen voor het werk dat ze doen. Op het kantoor van Martho Flexwerk in Emmeloord is daarom de administratie in beslag genomen.

Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met Poolse arbeiders om te achterhalen of ze daadwerkelijk betaald krijgen voor de uren die ze maken. 

Niet de eerste keer
De inspectie laat weten dat Martho Flexwerk een aantal jaar geleden ook doelwit is geweest van een onderzoek. Toen is vast komen te staan dat de regels inderdaad overtreden werden.

Geen reactie
Martho Flexwerk wil niet reageren op de inval. 

reacties (14)

 • Censuur

   

  Zowel het uitzend bureau als de uiteindelijke werkelijke werkgever blijven beide verantwoordelijk voor hun corrupt handelen, het is algemeen bekend dat de constructie uitzendorganisatie/werkgever de opzet heeft geldstromen troebel te maken zo ook sociale verplichtingen en daarbij ook belastingverplichtingen. In de gemeenteraad zitten lieden net als in onze regering met een dubbele agenda, daar had het OM 30 jaar geleden al een eind aan moeten maken.

  reageer
 • Erik de Vries

   

  Knap dat zo veel mensen nu al precies weten hoe het zit terwijl de uitkomst van het onderzoek pas over een paar maanden bekend is.....

  reageer
 • kritiesj

   

  Wat mij opvalt in de hele discussie is, dat niemand het over de inhuurders heeft. Deze bedrijven werken er ook aan mee en laten de Poolse werknemers onder slechte omstandigheden werken. Zeggen ze er wat van, dan horen ze, dan rot je maar op, voor jou tien anderen. Er word een angstcultuur gecreëerd. Ik denk dat naast de uitzendbureaus de inspectie ook een moet gaan controleren bij de inhurende werkgevers. En ook de gemeente heeft daar een taak in, maar ja, dat durven ze blijkbaar niet. Daarnaast goede zaak dat er door de inspectie bij Marthoflex gecontroleerd word, maar is het niet het topje van de bekende ijsberg?

  reageer
 • Inderdaad ook controle bij de inhurende werkgevers !

   

  Als er ergens iets misgaat dan staan deze inhurende werkgevers niet voorop dat blijkt nu wel.Anders had men deze situatie allang aan de kaak gesteld. Trouwens in de gemeenteraad blijken enkele werkgevers te zitten die dergelijke zaken met oogkleppen aanschouwen. Rendement staat alleen centraal maar niet de mens. Dit noemde we vroeger herenboeren.

 • Zatorska

   

  In Poland ik verdienen nog minder dus ik komen naar Holland. Hier helemaal happy dus waarom baas straf verdienen?

  reageer
 • kritiesj

   

  Je baas moet zich aan de wet houden, net als iedereen. Dat jij met bijvoorbeeld 4 euro per uur genoegen neemt, kan en mag niet. Dat heet uitbuiting. Dus moet je baas vervolgt worden, want volgens de wet mag dit niet. Terecht dus deze actie van de inspectie.

 • Kees s

   

  Niet correct betalen Op en top flexwerk!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • red

   

  En overal maar huizen opkopen om de werknemers in te duwen voor behoorlijk veel geld .De buitenlandse werknemers onderhouden de woningen niet .De woningen ernaast en in de buurt zijn bijna onverkoopbaar.Daarnaast wist ik niet dat als je als toerist Hotel Noordoostpolder belt in Bant dat men dan ook Marthoflex aan de lijn krijgt,vreemd zooitje

  reageer
 • Johan

   

  En dan te weten dat veel van deze gast arbeiders maanden per jaar op de knieën liggen om onkruid te plukken bij bio boeren, omdat dit zo lekker "duurzaam" is. Wat een hypocriete wereld leven we in

  reageer
 • Piet

   

  Ze zijn niet verplicht hier in nederland te werken

 • johan

   

  sluiten die tent bah stelletje oplichters

  reageer
 • VOC

   

  Het is een en al smeerlapperij, legaal worden deze mensen standaard benadeeld qua arbeidstijden, rechten etc, nu is er dus ook al zo een bureautje welke ze ook nog eens extra uitbuit. Europa maakte dit alles mogelijk (slavenarbeid) dus weg met de EU, wordt ook tijd dat de Poolse overheid Nederland de les gaat lezen. Een Poolse werknemer zou de zelfde rechten hebben als de Nederlandse werknemer, dat werd ons in het begin verteld, allemaal leugens na de Polen zijn de vluchtelingen aan de beurt, weet het haast wel zeker. Het zit blijkbaar in de genen van de Nederlandse werkgevers.

  reageer
 • Kees

   

  Kijkt men ook meteen naar de woonruimte waar men deze mensen veel geld voor laten betalen?

  reageer
 • Gijs

   

  Geen reactie. Dat zegt genoeg.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Goeie zaak! Aanpakken. Is moderne slavernij.

  reageer
 • KC

   

  Vergunning nu intrekken.

  reageer
 • Bergerac

   

  Vandaar dat nieuwe kantoor........................

  reageer
 • kees

   

  Is dat niet Level 1 ?

 • nopper

   

  Als het waar is begin ik veel dingen te begrijpen, wat ik tot dusver niet begrijp.... Meneer van der Linde, verwacht wel een reactie van u

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert