Begrotingsquiz laat dilemma van de politiek zien

LELYSTAD
Met een Rad van de Begroting en een begrotingsquiz wil de gemeente Lelystad de inwoners informeren over gemeentelijke geldzaken. Tijdens een heus festival donderdagavond in het stadhuis konden inwoners discussiëren met verschillende ambtenaren.  

Weinig bezoekers
De animo voor het festival was niet zo groot: er kwamen vooral familieleden van ambtenaren en gemeenteraadsleden op af. Desondanks is burgemeester Ina Adema tevreden over het festival. Adema: "Het is een experiment. Het is één van de manieren waarop de gemeenteraad inwoners betrekt die geïnteresseerd zijn in de politiek."

Dilemma's 
De burgemeester ging met bezoekers in gesprek bij een kraampje waar met pingpongballetjes in vazen duidelijk wordt gemaakt hoeveel geld waar naartoe gaat. Door balletjes van de ene vaas in de andere te gooien kunnen inwoners laten zien waar volgens hen het geld naartoe moet. En dat zorgt voor dilemma's. Adema: "Je kunt het nu zelf een keer ervaren. Ik wil meer geld voor veiligheid, maar waar haal ik dat vandaan? Het verklaart precies het dilemma waar de politiek voor staat."

 

reacties (2)

 • Wolverine

   

  En terecht er gaat een heleboel geld naar verkeerde doelen toch? Masr eigen is er niks meer vandaar dat we ons belazerd voelen.kijk in verzorgingshuizen de zorg

  reageer
 • Esveen

   

  Gemeente Lelystad trekt NOOIT veel belangstellenden. Komt door versnippering van veel partijen. Geen daden, veel woorden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert