Almere steekt ruim een ton in beheer fietsenstallingen

ALMERE
De gemeente Almere wil jaarlijks 120.000 euro uittrekken voor het onderhoud en het beheer van nieuwe fietsenstallingen in de stad. 

Geen chaos
Doordat er meer wordt gefietst is de afgelopen jaren overlast ontstaan door fietsen die buiten de stallingen staan. "Bij een stad hoort best een beetje rommel, maar het moet geen totale chaos worden", zegt wethouder Frits Huis. De gemeente gaat daarom extra parkeerplaatsen aanleggen rondom het centrum en de stations in Almere.

Buiten de rekken
"In Almere Stad staan ongeveer 300 fietsen buiten de rekken, dus daar komen net zoveel plekken bij", aldus de wethouder. "Er komt een publiekscampagne om de fietsers te wijzen op de uitbreidingen. En daarna komt er ook handhaving. Wie zijn fiets dan nog steeds buiten de stalling zet, krijgt een boete".  

De gemeenteraad is al akkoord met de aanleg van extra parkeerplaatsen. Het college vraagt de raad nu ook akkoord te gaan met de kosten voor het beheer, het onderhoud en de handhaving.

 

reacties (7)

 • Kees

   

  Ik zeg betaald parkeren voor fietsen. Krijgen ze dan een mooie stallingsplasts voor.

  reageer
 • Pieter

   

  Het is toch vooral positief dat veel mensen op de fiets naar het stadscentrum komen? Denk aan luchtkwaliteit, fileprobleem en volksgezondheid. De gemeente zou het fietsen daarom niet alleen kunnen faciliteren maar wat mij betreft ook mogen stimuleren. Direct bekeuren omdat iemand zijn/haar fiets eventjes ergens neer zet vind ik daar niet bij passen. De gemeente kan beter iets gaan doen aan al die smerige kauwgom-plakkaten die het centrum ontsieren. Maak mensen duidelijk dat ze die troep niet zo maar op straat kunnen uitspugen. Doe je dat wel, net als in Singapore: een heel flinke prent.

  reageer
 • Buurt bewoner

   

  Achter bij de afkick kliniek in stad naast de Lidl staat al jaren een fietsen stalling leeg. Is ook helenaal dicht getimmerd.

  reageer
 • Greb

   

  Ik denk dat Frits Huis eerst maar eens moet leren tellen. Kijk alleen maar eens rond bij de stations.

  reageer
 • Kees

   

  En wat kost dat dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • rinus

   

  Ik zou ook eens wat gaan doen aan al die fietsen voor het ziekenhuis ook geen gezicht is een vlag op een modderschuit ,of plaats borden voor als je het centrum inrijdt met de tekst fietsen in de garages.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "geen gezicht" - dat is volledig onbelangrijk. De enige reden om ergens geen fietsen te willen is dat ze in de weg staan.

 • Maak de bussen gewoon goedkoper probleem opgelost

  reageer
 • 13xx

   

  Moet je dan je fiets in de bus stallen?

 • .\/\/.

   

  Al zou de bus gratis zijn, dan ga ik nog steeds op de fiets. Die bus stopt niet bij mij voor de deur, en ook niet voor de deur van waar ik wezen moet. Met een fiets is het ideaal. Je betaalt geen parkeergeld, en bent vaak ook nog sneller.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert