'Speciaal onderwijs dichtbij huis niet eenvoudig'

LEYSTAD
Het is niet zo eenvoudig te regelen dat kinderen altijd dichtbij huis voortgezet speciaal onderwijs kunnen volgen. Wat gemeenten en schoolbesturen willen kan niet zomaar.
Dat zegt directeur Els van Doorn van de Eduvier onderwijsgroep, die in Lelystad speciaal onderwijs aanbiedt.

Lang reizen ongewenst
Ruim de helft van de 500 leerlingen bij Eduvier komt van buiten Lelystad, vooral uit Dronten en Noord-Holland. Het lange reizen is ongewenst, zo zeiden wethouders en schoolbestuurders vorige week op een conferentie. Zij willen dat kinderen indien nodig dichtbij huis naar het speciaal onderwijs kunnen.

Ouder bepaalt
Volgens Van Doorn is de wens van de gemeenten en scholen niet zo maar uitvoerbaar. Een nevenvestiging moet genoeg leerlingen hebben om levensvatbaar te zijn en moet voldoen aan allerlei regels. Bovendien zijn het niet de gemeenten, maar de ouders die bepalen dat hun kind bij Eduvier in Lelystad naar school gaat.

Met extra hulp leerling in Dronten houden
De twee scholen in het reguliere voortgezet onderwijs in Dronten vinden dat ze beter moeten samenwerken om kinderen te helpen die extra begeleiding nodig hebben. Dat zegt bestuursvoorzitter Dirk Speelman van het Almere College en tevens bestuurslid van het samenwerkingsverband IJssel Vecht. Als dat lukt, hoeven er minder kinderen naar Eduvier. Zo'n 130 kinderen uit Dronten volgen bij Eduvier voortgezet speciaal onderwijs.


 

reacties (2)

 • An

   

  Die busjes rijden veel te hard door de wijk. Daarbij zijn de chauffeurs vaak chagrijnig ook nog .

  reageer
 • Jo

   

  Er staat dat ouders bepalen dat hun kind naar Lelystad gaat. Maar als er in eigen woonplaats niks zit dan heb je geen keus.Liever zien ouders ook niet dat hun kind vroeg en lang in het busje zit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert