Straatpraat: verplichte anticonceptie voor probleemmoeders!

De Rotterdamse CDA-wethouder Hugo de Jonge wil dat het wettelijk mogelijk wordt om vrouwen die niet in staat zijn om op een verantwoorde manier kinderen groot te brengen tot anticonceptie te verplichten.

Hij denkt daarbij aan vrouwen die verslaafd zijn, psychische problemen hebben of dakloos zijn.

Volgens de wethouder zijn er te veel gevallen van mishandeling en verwaarlozing van jonge kinderen door ouders die de verantwoordelijkheid niet aankunnen. In Straatpraat vroegen we naar de mening van voorbijgangers in  Almere Buiten.
 

reacties (8)

 • Ed Molenaar

   

  Diegenen die er niet mee eens zijn kunnen een stichting openen en zelf funden. Daar kunnen dan allen kosten van betaalt worden. Dan is denk ik iedereen blij.

  reageer
 • Eefje

   

  Ik mis iets in deze discussie. De vader. Wat doen we met een man die al 6 kinderen heeft verwekt bij 6 verschillende, "ongeschikte" moeders en die nu bezig is nummer 7 te verwekken? Laten we hem zijn gang gaan en pakken we alleen de vrouwen aan? Buiten dat ik dit doodeng vind en je je kunt afvragen wat de volgende stap zou zijn (mensen met een uitkering, mensen met gehandicapte kinderen, verstandelijk beperkte mensen met een kinderwens) begrijp ik niet dat de vader gewoon zijn gang kan gaan.

  reageer
 • Ik kom in mijn werk veel in aanraking met verslaafde moeders. Het zou echt niet verkeerd zijn om hier iets aan te doen. Misschien is dit idee een beetje heftig, maar ik denk dat het wel ten goede komt van de kindjes. Daarnaast zijn verslaafde moeders vaak werkloos en volledig afhankelijk van een uitkering, als ze die al hebben. Ik denk zelf dat het makkelijker moet worden om mensen gedwongen af te laten kicken als ze een kindje hebben. Nu gaat er nog veel op vrijwillige basis. Dat schiet niet op. Ook mensen met geestelijke zorgen zouden eerder gedwongen een behandeling moeten ondergaan. Maarja, daar is natuurlijk geen geld voor. Stel je voor dat je mensen echt helpt en beter maakt. Daar verdient de overheid niets aan.

  reageer
 • Carry

   

  Ja en dan al die mensen met geld die hun kinderen verwaarlozen. Dat is ook kindermishandeling. Het lijkt wel de tijd van Mengele! Waar zijn deze mensen mee bezig!

  reageer
 • Almeerse

   

  Een kind verdient ouders die voor hem/haar kunnen zorgen.... Moeilijk onderwerp, balanceert op t randje, maar ik kies voor de kinderen .. .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marco

   

  Wie gaat het bepalen. Nee dit kun je niet menen. Stel dat je tijdelijk in een dip zit, krijg je gelijk een stempel. Dit klinkt als wat er gebeurde in de tweede wereldoorlog...... Overigens ook gezonde mensen kunnen een kindje krijgen met een afwijking en mensen met een afwijking kunnen een gezond kind krijgen

  reageer
 • Van Haven

   

  Het gaat niet om mensen die tijdelijk in een dip zitten .... Denk aan ouders die al kinderen hebben, daar aantoonbaar niet voor kunnen zorgen, kinderen in gevaarlijke situaties brengen door hun onvermogen , maar toch weer kinderen willen krijgen .. Jij vindt het recht van deze ouders om kinderen te krijgen gaan boven het recht van kinderen die in zo'n uitzichtloze situatie komen? Het zal zeer goed doordacht moeten worden, zeer streng omschreven en bewaakt, maar in een enkel geval vind ik het acceptabel.

 • sam

   

  Ik snap niet waarom kinderen een recht zijn in plaats van een privilege

  reageer
 • .\/\/.

   

  Iets met mensenrechten misschien?

 • Dr.Jake

   

  Dit is zo omdat de idioten (die dit een recht vinden) aan een meederheid te helpen en te waarborgen. Ipv. eens alleen de intelligenten zich laten voortplanten. Volgens mijn toenmalig IQ-test heb ik eentje boven 120 maar de meiden/dames zijn meer op de spieren/testesteron uit dan op verstand. En dan heb je dus weer "quantiteit boven qualiteit". Anders zijn zulke tv-programmas als idols,heel holland bakt,utopia, big brother en max-tv niet te veklaren.

 • arlo

   

  helemaal mee eens

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert