"We zijn een unieke stichting geworden''

ALMERE
Sander van der Zeijden uit Almere kijkt tevreden terug op de achtste clinic van de 'Dennis van der Zeijden Foundation', die afgelopen zaterdag op golfbaan Naarderbos werd gehouden. Toen zijn broer Dennis in april 2014 aan de gevolgen van kanker overleed, kondigde Sander aan dat hij het werk van de foundation zou voortzetten. Een hele toer, geeft hij eerlijk toe.

Isolement
Centraal staat de ambitie om gehandicapten via sport uit hun isolement te halen. De slogan 'Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt' geeft aan dat de deelnemers er echt voor moeten willen gaan. Geheel in de geest van de oprichter Dennis van der Zeijden, die dankzij zijn positieve instelling en overtuigingskracht jarenlang het ideale uithangbord was.

Gewone stichting
"Dennis nam zichzelf en zijn persoonlijke verhaal overal mee naartoe. Door zijn charisma kreeg hij bij sponsors en fondsen deuren open die voor anderen gesloten bleven," weet broer Sander. "Ik heb gemerkt dat zijn reputatie en status snel verwaterden en dat ik samen met voorzitter Martin de Jong van één van de vele stichtingen er hard aan moest trekken om clinics rond te krijgen. En we worden geconfronteerd met meer concurrentie op onze markt, omdat gehandicapte sporters die bij onze foundation hebben gezien hoe het moet hun eigen stichting zijn begonnen."

Kritieke fase
In 2015 ging de foundation door een kritieke fase, Sander van der Zeijden vreesde even voor de toekomst. Samen met de trouwe vrijwilligers konden de bakens tijdig verzet, worden, waarbij steeds meer samenwerking met andere sportieve stichtingen wordt gezocht. De kosten worden zo gedrukt, nieuwe wegen ingeslagen. Zo is het de bedoeling om volgend jaar op vliegveld Teuge een parachuteclinic te organiseren.

Energie
"De golfclinic zat bommetje vol, ik heb genoten van alle enthousiaste sporters en het weer zat ook mee. Zo'n dag geeft mij de energie om door te gaan," benadrukt Sander van der Zeijden. "Ik denk dat Dennis dit een hele mooie dag had gevonden.''

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert