Uitbreiding vliegveld nu ook zichtbaar begonnen

LELYSTAD
De eerste werkzaamheden voor de uitbreiding van Lelystad Airport zijn begonnen. Met het symbolisch storten van wat zand is de aanleg van de ontsluitingsweg naar het vliegveld maandagmiddag van start gegaan. De weg komt vanaf de Larserweg langs de Meerkoetentocht naar de nieuw te bouwen aankomst- en vertrekhal aan de Talingweg.

Deze nieuwe weg maakt deel uit van de uitbreiding van de infrastructuur van en naar de luchthaven. Er is ook een extra afslag van de A6 gepland en er komt een snelle busverbinding.

De komende tijd worden er 2500 vrachtwagens zand gestort om de aarde in te laten klinken. Daarna wordt het asfalt gestort en wordt er een nieuw kruispunt aangelegd op de Larserweg. De nieuwe weg moet begin 2018 klaar zijn, voor de opening van het uitgebreide vliegveld.

reacties (11)

 • j.

   

  Voor de mensen die graag willen werken in de buurt van een vliegtuig: verhuis lekker naar Hoofddorp

  reageer
 • Hans

   

  Positieve ontwikkeling het vliegveld lelystad. Nog kleine 18 mnd voor heerlijk vanaf lelystad kunnen vliegen naar onze vakantie bestemming.

  reageer
 • Voorstander

   

  Hoe zit het nou, met die Lelystedelingen? Willen ze niet uit de misère komen? Krijgen ze eindelijk een keer de kans, grijpen ze hem niet......

  reageer
 • Linda

   

  Ik denk dat 90% van alle inwoners uit Lelystad voor is. De tegenstanders hebben echter meestal tijd om op alles te reageren en voelen zich genoodzaakt om altijd hard te schreeuwen

 • kees d.

   

  De werkgelegenheid begint hier mee.

  reageer
 • wimjc

   

  Hier komt niets van terecht. Misschien leuk voor iemand die in Lelystad woont, maar wat moet een andere inwoner van Nederland of toerist nu midden in zo'n polder? Ik heb 8 jaar in Almere gewoond en iedere dag file op de A6 en A27.Nu al zonder vliegveld is er regelmatig geen treinverkeer. Daarnaast is het op het milieu gebied een enorme aanslag op de landbouwgrond en leefomgeving. Geluidsoverlast, mindering van waarde huizen etc. etc. zullen echt niet opwegen door dat kleine beetje werk wat gecreëerd wordt. De zoveelste miskleun en aanslag op de beurs van de belastingbetaler.

  reageer
 • Maartje

   

  Aanslag op de beurs van de belastingbetaler? Volgens mij is de luchthaven niet van de overheid. Waarom komt er niets van terecht? Heeft u een glazen bol? Leuk voor de mensen uit Lelystad? Waarom voor hen wel en voor u dan niet? Wat moet een toerist in de polder? Wat moet een toerist op London Heathrow of New York JFK? Liggen beiden ruim een uur reizen van de stad. Volgens mij zijn die toeristen in minder dan 1 uur in Amsterdam. Dus waarom zo denigrerend? U bent wel erg negatief ingesteld. Kom je overigens in het leven niet ver mee.

 • mo

   

  En op de A4 staat geen file? En de treinen bij Schiphol rijden altijd zo lekker op tijd? Wat een onzin. Er staat in de spits niet meer file in de polder dan rond Schiphol. En zeker buiten de spits om kan je toch lekker doorrijden op de A6. Huizen rond Schiphol zijn een stuk duurder dan hier. Ik heb niet ver van Schiphol gewoond, vond het geluidsoverlast best meevallen en dat zal het hier in Lelystad ook.

 • laat alle reacties zien
 • sherlock

   

  Leg het vakantievliegverkeer maar aan banden.de beste oplossing!

  reageer
 • Hetty

   

  Helaas . Nog nog meer luchtvervuiling!!!

  reageer
 • Rogier

   

  Ik mis de lange termijn visie. Makkelijk om te zeggen dat het goed is voor de werkgelegenheid, maar dan mis je wel een stukje van de puzzel. Kost een hoop extra lawaai. Denk dat mensen die nu nog kiezen voor Lelystad vanwege de natuur dan snel vluchten. En waar houdt het op. Over 2 jr worden de openingstijden verruimt naar nachtvluchten, over 5 jaar moet er een baan bij over 10 jaar twee banen bij...Treurig dus.

  reageer
 • Tim

   

  Mooi dat de eerste tekenen zichtbaar zijn. Alleen weer een gemiste kans om te kiezen voor een gelijkvloerse kruising. Van al die verkeerslichten tussen Harderwijk en Lelystad wordt je nu al niet vrolijk, laat staan nog een nieuwe kruising erbij. Leg die hele Larserweg op een dijklichaam of transformeer het tot een snelweg! Zo niet, dan zal het vliegveld vanwege de beperkte bereikbaarheid een bepaalde potentiële groep reizigers mislopen.

  reageer
 • Bas

   

  Vergeet niet dat meer dan de helft van de passagiers alleen op vakantie komt in Nederland en niet in Nederland wonen

 • Mark, Dronten

   

  Goed voor de werkgelegenheid in de regio. En ook goed omdat er minder mensen naar Schiphol gaan om te werken of vliegen zodat er minder files zijn in die regio. Kortom: win-win.

  reageer
 • jan

   

  Dit is weer zo.n actie die gedoemd is te mislukken weg met dat vliegveld

  reageer
 • Maartje

   

  Over mislukken gesproken By the way, vliegveld? Amsterdam Lelystad International Airport, Twin Airport van Schiphol zul je bedoelen, dus een beetje respect he!

 • Jan

   

  Positief commentaar helpt enorm!

 • marc

   

  Misschien kan jezelf weg gaan heb je er ook geen last van. Vliegveld komt er gewoon en heel veel mensen gaan vanaf Lelystad airport vertrekken naar vakantielanden. Deze economische ontwikkeling die eindelijk Lelystad op de kaart gaat zetten zou je moeten toejuichen ipv constant te roepen dat het gaat mislukken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert