Bewoners Voorstraat zijn radeloos na branden

LELYSTAD
Bewoners van de Voorstraat in Lelystad zijn ontdaan door de vijfde brand in korte tijd. Ze zijn bang en hadden net maandag een gesprek met de burgemeester gehad om hun zorgen te uiten. In de nacht van maandag op dinsdag brak er opnieuw brand uit.

Een team van de forensische opsporing doet onderzoek naar de meest recente brand. Volgens ondernemers is er, naast de eerdere branden, afgelopen weekend een poging tot brandstichting geweest.

Het Chinese restaurant, het eethuis en de Turkse supermarkt waren allemaal slachtoffer van een brand. De eigenaar van afhaalrestaurant Oriënt legt de herstelwerkzaamheden die na de vorige brand zijn ingezet, voorlopig stil. Hij weet nog niet of hij wel verder wil met zijn zaak. De ondernemers en de bewoners die boven de winkel wonen, willen dat er cameratoezicht komt.

reacties (6)

 • Linda

   

  Ondernemers en bewoners heel veel sterkte met deze ellende. Houd moed en ik hoop dat de dader gestopt wordt en uiteindelijk het herstel gestart kan worden.

  reageer
 • Rob

   

  Gemeente wees niet laks en neem uw verantwoordelijkheid eens, plaats camera's, intensiveer de politie controles en of stel wijkteams samen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de winkeliers radeloos zijn maar begrijp temeer dat de bewoners in angst leven boven de winkels en de directie omgeving. Hier is niet alleen sprake van een pyromaan(s) maar van potentiële moordenaar(s). Trouwens die hele Voorstraat ik weet niet wat voor straat dat is en wat voor volk er in die wijk woont komt door de jaren heen wel heel erg vaak negatief in het nieuws of vergis ik mij?

  reageer
 • Pachulo

   

  Op de eerste plaats Voorstraat is een heel normale straat , ik weet niet of jij in Lelystad woont want de wijk komt al jaren niet negatief in het nieuws.Want als dat het geval zou zijn staan hier niet zoveel winkels .en op een punt ben ik met jou eens Gemeente moet zijn verantwoordelijkheid nemen ,het gaat hier om moordenaar(s).en camera,s plaatsen punt.

 • John

   

  Cameratoezicht lijkt voor iedereen hier dé oplossing te zijn. Alsof een brandstichter geen bivakmuts op zou doen en alsof die camerabeelden 24 uur per dag live bekeken worden. (Forensisch) recherchewerk lijkt me meer zoden aan de dijk zetten.

  reageer
 • Ikke

   

  Heel erg naar voor de ondernemers en de bewoners. Ik kan me heel goed voorstellen dat de angst er goed in zit. Camera toezicht is dringend hier. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.

  reageer
 • Jan

   

  Voorstraat heet tegenwoordig brandstraat, moet toch te stoppen zijn. Publiek Camera toezicht, extra politie controle, buurtwacht, whatsapp groep. Ondernemers camera toezicht.

  reageer
 • frits

   

  nee jan straat omdopen in vuurstraat

 • laat alle reacties zien
 • Tuuk

   

  Er is iemand die deze ondernemers het licht in de ogen niet gunt! Dit is geen toeval meer. Sterkte

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert