Burgemeester: 'Bewoners Voorstraat snel verhuizen'

LELYSTAD
De bewoners van de Voorstraat in Lelystad moeten zo snel mogelijk andere woonruimte krijgen. Dat heeft burgemeester Ina Adema gezegd na een gesprek met de bewoners. Bewoners van appartementen boven de supermarkt, het Chinese restaurant en het Turkse eethuis zijn radeloos na de vijfde brand in korte tijd.

De gemeente heeft woningbouwvereniging Centrada gevraagd om andere woonruimte te vinden. In totaal gaat het om zes appartementen. Volgens de woningbouwvereniging worden er nu gesprekken gevoerd met de bewoners. 

Angst
De bewoners hadden de burgemeester al eerder gevraagd om op gesprek te komen, omdat ze niet meer konden slapen door de angst voor mogelijke nieuwe branden. Adema kwam maandagavond langs. Prompt brak er de nacht van maandag op dinsdag opnieuw brand uit.

Onderzoek 
De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de brand in het eethuis TayTay. Dat wordt onder andere gedaan met speurhonden die zijn gespecialiseerd in het opsporen van brandbare stoffen. Ook in de naastgelegen supermarkt en het Chinese restaurant gaan de honden op zoek naar sporen.

reacties (7)

 • Willem dronten

   

  Dit is ook een manier om een andere woning te krijgen

  reageer
 • Johan

   

  Zou de burgermeester niet veel beter bezig zijn als ze het probleem aanpakt ipv de symptomen te bestrijden. Ik snap dat deze mensen weg wille maar dan? Gaan we de huizen maar leeg laten staan oid?? Ik zou graag willen weten wat ze aan dat probleem wil gaan doen...

  reageer
 • Barbara

   

  De Voorstraat heeft eerder last gehad met een Supermarkt waar regelmatig de dingen niet liepen zoals ze hoorden te lopen. Buurt werd vervolgens wat opgepoetst en het leek erop alsof het gedrag van mensen zich daarbij aansloot. Laatste jaar loopt wat betreft die gedragingen het een en ander weer uit de hand. Gebrek aan enige beschaving en/of wat bruikbare opvoeding van een minderheid maakt dat ook een burgemeester nooit op voorhand kan bevroeden wat er in de hoofden van sommige vuurgevaarlijke dwazen omgaat. Elke oplossing is gewoon natte vinger werk. Je begint maar eens ergens. De vraag is ook nog of Centrada mee wil werken, anders zou een oplossing misschien kunnen zijn om de aanwezige winkeltjes te laten verkassen naar elders. Een industrieterrein misschien waar geen bewoners boven de zaak een huis bewonen.

 • lely

   

  die huizen blijven niet leeg staan , er komen dan gelukzoekers in te wonen

 • buuf21

   

  Ben t met je eens . Maar bewoners veilig stellen heeft prioriteit

 • hj

   

  Ik denk dat 24/7 bewaking een snellere en goedkopere oplossing kan geven. Maar zeker goed dat de nieuwe burgemeester snel actie onderneemt.

  reageer
 • Barbarq

   

  Goeie daad van burgemeester, alle terechte ongerustheid welke je in dit soort sferen door laat etteren brengt stinkende wonden.

  reageer
 • Sofie

   

  Perfect en ben het er helemaal mee eens. Deze mensen horen een andere plek te krijgen leven met angst is het ergste. Voor de bewoners heel veel succes. Ook vind ik dat er wel wat gedaan mag worden voor de winkels dit is voor hun niet normaal meer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  Een geweldige burgemeester. Nu nog die plucheplakkers van wethouders die niet gehinderd worden door enige kennis buiten knikkeren

  reageer
 • Frits

   

  Geldverkwisters Fackeldey en Van Wageningen graag al eersten eruit. Maar de burgemeester heeft inderdaad al bonuspunten verdiend!

 • Gekke Henkie

   

  Een burgemeester die iets voor zijn/haar inwoners doet dat mag met VETTE letters in pers. Dat noemen we dan een unicum!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert