Talma Hof in Emmeloord onder toezicht

EMMELOORD
Verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord schiet tekort als het gaat om het bijwerken van cliëntendossiers en medicatieveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), eigenaar van de zorginstelling, staat nu tijdelijk onder toezicht van de inspectie.

Ook de verpleegvoorziening van de Meenthehof in Steenwijk had enkele zaken niet op orde. ZONL meldt dat er direct verbeteringen zijn doorgevoerd en verwacht dat het toezicht binnenkort stopt.

Volgens de zorgorganisatie zijn de regels rond cliëntendossiers en medicatie complex. Toch zal zij in het vervolg protocollen beter naleven, laat bestuurder Frank Kodden in een persbericht weten.

reacties (10)

 • Han

   

  Ook vandaag moet er een hoofd van de talmahof verantwoording af legen aan de inspectie .

  reageer
 • Vlietje

   

  Sorry hoor, ik zie alleen maar hardwerkende mensen Die met veel liefde hun werk doen.

  reageer
 • kritiesj

   

  De problemen liggen niet op werkvloer, maar bij het management dat teveel betaald krijgt voor hetgeen ze doen. Dat is nu zo bij de Talma Hof, dat was vroeger zo. Op de werkvloer doen ze hun best met de middelen die ze hebben. Maar ze worden van bovenaf gedwongen dingen steeds in korte tijd te moeten doen of met minder personeel vanwege bezuinigingen. Bezuinig op het management en breng dat geld naar de werkvloer.

  reageer
 • Ko

   

  Beste Bert, jammer van je negatieve reactie. Mijn ervaring is dat het hardwerkende mensen zijn met passie voor wat ze doen. Ik ben blij dat zij er nog zijn.

  reageer
 • bert

   

  Even hier een reactie over te weinig personeel nog meer personeel erbij om gezellig met zijn allen om de pauze te gaan .Maakt niet uit op wat voor tijdstip van de dag ik langs ga in een dependance van zonl ze zijn altijd gezellig met zijn allen om de pauze zitten dan lekker te roken met bewoners erbij op terras eten en drinken vervolgens gewoon de week voorraad van de bewoners op . Dan gaan ze toch maar na 45 minuten tot een uur weer aan het werk om na een uurtje arbeid het hele ritueel te herhalen daarna worden de bewoners 1 voor 1 en zo snel mogelijk met degenen wie een luier dragen nat van de urine naar bed te brengen om dan even snel de patientendosiers in te vullen en dan weer gezellig om de pauze met zijn allen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees schouten

   

  Prutsers

  reageer
 • kees schouten

   

  Ze moeten er zelf eens gaan wonen, als leidinggevende,misschien helpt het maar ik ben bang van niet

  reageer
 • cornelis1974

   

  wil hier ook graag iets over kwijt.Het is dus nu al de tweede keer in korte tijd dat de talma hof zorg groep oude en nieuwe land met meer vestigingen in de polder en urk. Onder toezicht staat van inspectie de medicatie veiligheid kan ik over mee praten. In augustus dit jaar kreeg mijn schoonmoeder waar ik en mijn partner bijzaten de medicijnen toegediend van een andere bewoonster/cliente . Wij zelf waren degenen die dit in de gaten hadden.Spraken de verpleegkundige daar op aan en zij ons dat de extra pil slechts 1 keer per week toegediend word waarvoor wist ze niet . Vroeg haar os ik het zakje van de baxter rol mocht waar het medicijn uitkwam om te kijken wat voor middel het was.Ze gaf mij met tegenzin dat zakje en tot mijn stomme verbazing stond daar niet de naam van mijn schoonmoeder op maar van een ander bewoonster. Ze deed het af dat ze er melding van moest maken hebben er verder nooit meer iets over gehoord.Wat als ze mijn schoonmoeder iets had toegediend wat schadelijk voor haar was geweest of zelfs met dood tot gevolg wat dan maar goed dat er inspectie is

  reageer
 • Te weinig personeel

   

  En de vraag is of de bewoners genoeg zorg krijgen . Voor ambtenaren zijn de administratieve eindproducten het enige relevante wat ze willen controleren. Dat is nml makkelijk af te vinken binnen het protocol . De overheid wil toch voor een dubbeltje op de eerste rang zitten . Dan moeten ze ook niet zeuren als er een formuliertje niet is ingevuld . De hard werkende verzorgers kiezen toch liever voor hun cliënten dan het pleasen van overijverige ambtenaren. Ik word zo moe van al die controlerende overheidsdiensten die slechts met 1 ding bezig zijn. Het eigenstraatje schoonvegen zonder zich af te vragen of deze papieren rompslomp een voortvloeisel is van beleid en eigen falen .

  reageer
 • Rien1980

   

  Het is vaak geen onwil, maar onmacht.

  reageer
 • Dat is exact wat ik ook als eerste dacht toen ik dit bericht las!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert