Fietspad langs A6 tijdelijk dicht

EMMELOORD
Het fietspad langs de A6 bij Emmeloord tussen de Muntweg en de Marknesserweg is vanaf maandag twee weken dicht voor fietsers. Dat meldt het Flevo-landschap. 

De afsluiting is nodig vanwege de nieuwe inrichting van de Munttocht. Daar is begonnen met de aanleg van een duurzame oever. Een duurzame oever zorgt ervoor dat agrarisch gebied bij hoger waterpeil minder snel nat wordt.
Door extra verbreding van de oever ontstaat een grote waterpartij met onder meer een eilandje. Dit eiland wordt een broedgebied voor onder meer rietvogels en watervogels. Ook wordt het gebied zodanig ingericht dat de bever en Europese otter zich hier thuis voelt.

De huidige fietsbrug wordt vervangen door een dam.

reacties (4)

 • Casey

   

  Een gebied(je) aantrekkelijk maken voor otters en bevers, op enkele meters van de A6. Klinkt niet als een veilige lokatie...

  reageer
 • Defietser

   

  Gaan ze dan ook gelijk het fietspad vernieuwen tot aan de mrknesserweg? Zou wenselijk zijn

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Niet bekend hier,neem ik aan Het fietspad loopt evenwijdig met de Lemstervaart, bij viaduct muntweg kun je naar beneden en kun je verder fietsen naar de marknesserweg, je komt dan bij het tuincentrum uit ( marknesserbrug en kamperweg) Fiets er regelmatig

  reageer
 • berta

   

  Oké, dus langs de Lemstervaart. Is toch iets anders.

 • berta

   

  Geef mijn aan waar dit fietspad loopt LANGS de A6

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert