Veel rookschade door brand in filiaal Delifrance

ALMERE
Een brand in broodjeszaak Delifrance heeft dinsdagavond in het centrum van Almere voor rookschade gezorgd bij de Muntgarage, elektronicazaak Apollo, 'De Bakker & De Vries' en Delifrance zelf.

Iets na 19.00 uur kreeg de brandweer melding van een containerbrand waarbij mogelijk ook een auto betrokken zou zijn. Dat bleek niet het geval te zijn. Wel was er brand in de broodjeszaak. 

Veel rook in de winkels
In de drie winkels die grenzen aan de parkeergarage hing erg veel rook. De brandweer is via de achterkant de winkelpanden binnengegaan. 

Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het niet duidelijk is wat de oorzaak van de brand is. De Delifrance en de Muntgarage zijn deze woensdag gesloten, de aangrenzende winkels zijn wel open.  
Wanneer de Muntgarage weer open gaat is nog niet bekend. De gemeente Almere meldt dat wordt onderzocht of de brand constructieve schade heeft toegebracht aan de garage.
 

reacties (3)

 • CT

   

  Hoe is het nu mogenlijk dat er rookschade is in beide andere panden. Er is geen door of overslag geweest. Dus de gebouwen zijn dan afgesloten. Is er dan een gezamenlijke luchtververvrissing installatie? Niet zo handig bedacht.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Hoe kan er schade zijn? De brand was niet zo groot en het is een vergissing te denken dat de rijvloer het dak van de winkels is.

  reageer
 • Ted

   

  Die tent was toch dicht vanwege mega huurschuld?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert