Burgemeester: niet direct cameratoezicht in Voorstraat

LELYSTAD
De Lelystadse Voorstraat, waar in korte tijd vijf keer brand is uitgebroken, zal niet snel cameratoezicht krijgen. Dat zegt burgemeester Ina Adema.

Volgens Adema, die verantwoordelijk is voor openbare orde en veiligheid, is cameratoezicht niet 1-2-3 geregeld. Daarvoor moet er een voorstel naar de gemeenteraad. Die moet daar een beslissing over nemen. 

Vermoeden van brandstichting
Bewoners van de straat vroegen zich hardop af of cameratoezicht mogelijk is, omdat de politie het vermoeden heeft dat de branden zijn aangestoken. 

De burgemeester wijst er wel op dat het ondernemers vrij staat om camera's op te hangen.

reacties (4)

 • Barbara

   

  Als je de wijkagent nieuw leven in zou blazen zal je eens zien dat mensenogen precies op die van een camera lijken.

  reageer
 • Steven

   

  Kijk dat is nou nog eens een krachtig optreden van onze burgervader die over ons waakt.....:-(

  reageer
 • Dat is een heel andere opstelling dan het verhaal van gisteren, waarin de burgemeester de bewoners een andere woning beloofde. Dat leek even een prima voortvarende aanpak. Wordt ze nu teruggefloten door de ambtenaren? Dan gebeurt er weer niks.

  reageer
 • Wolverine

   

  Ach nu moeten de ondernemers zelf maar camera,s ophangen,scheelt de gemeenten natuurlijk weer geld.die zijn toch al te beroerd om iets voor de veiligheid en burgers te doen.ja mooi weer spelen met niks.

  reageer
 • Barbara

   

  Vraag me nog steeds af of camera's de aanwezigheid van de surveillant op straat kan vervangen al denk ik wel dat cameratoezicht een middel is waarmee de politie achteraf in haar werk geholpen kan worden. Vraag blijft ook of de winkels en het restaurant waar het hier om gaat wel zo intensief bezocht worden door de mensen uit hun omgeving dat zo'n uitgave als aanschaf camera's lonend is. Zo'n buurtcentrumpje is er voor het gemak van de directe bewoners toch? Ik denk b.v. niet dat bewoners van Golfpark (noem maar een wijk) eens zullen zeggen, kom voor de gezelligheid gaan we vanavond naar de Voorstraat om een hapje te eten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert