Kerk en school hijsen regenboogvlag op Coming Out Day

ZEEWOLDE
In Zeewolde worden dit jaar voor het eerst regenboogvlaggen gehesen op Coming Out Day. Dat meldt D66 Zeewolde, dat daarvoor het initiatief heeft genomen.  

Op Coming Out Day wordt in oktober jaarlijks aandacht gevraagd voor de sociale acceptatie van lesbiennes, homo's, transgenders en biseksuelen. In verschillende plaatsen wordt daarom de regenboogvlag gehesen.

In Zeewolde gaat dit op 11 oktober gebeuren op het schoolplein van middelbare school De Levant. Ook gaat er een vlag wapperen op de toren van kerkcentrum Open Haven op het Kerkplein. Vorig jaar werd de regenboogvlag al gehesen in Almere, Lelystad en Dronten

reacties (5)

 • Nijntje

   

  De regenboogvlag staat ook in algemene zin voor 'mogen zijn wie je bent' en de ander accepteren zoals hij/zij is. Kaketoe, een homo IS homo, kiest daar niet voor. Te zeggen dat het een keuze is doet hen al geen recht. En het is diep bedroevend dat mensen, niet anders dan jij en ik, over hoge drempels moeten om de keuze te maken de buitenwereld te laten zien wie ze zijn. Omdat iedereen daar iets van denkt te moeten vinden. Daar zouden we mee op moeten houden. Wat je vindt mag je houden. Accepteer elk mens zoals hij/zij is, er zijn geen anderen. En om dat te bekrachtigen mag de regenboogvlag van mij op elke kerk en school gehesen worden. Ik hoop dat mijn kinderen dat gedachtengoed mee zullen nemen, hun hele leven. Nu ook nog op het gemeentehuis Zeewolde die vlag omhoog, blijkbaar waren ze daar nog tegen in de gemeenteraad, met negen tegen acht. Go for it, D66, goed bezig!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Spijt betonen, Drontenaar? Het geloof zorgt en heeft gezorgd voor extreem veel ellende. In uw bewoordingen is het geloof de satan. Voor thuis of in eigenbetaalde omgeving uw hobby uit en laat een keder met rust. Dat zou een hoop vrede geven.

  reageer
 • Kakatoe

   

  Ik heb best begrip voor dat men een eigen keuze maakt om homo of bi te worden. Ik wil best opbrengen om deze mensen met rust te laten en te accepteren in de maatschappij, maar nu er reclame op de basischool van mijn kind word gemaakt en er zodanig aandacht aan besteed word daar alsof het de normaalste zaak van de natuur is en kinderen hier een soort 'bewondering' voor moeten krijgen dan zeg ik, Klaar! Genoeg geweest. Ik wil niet dat mijn kinderen bloodgesteld worden door dit soort achterlijke dagen en activiteiten! Ziek gewoon waarmee ze hier in dit land mee bezig zij! Bah!!!

  reageer
 • Drontenaar

   

  Echt... Pasen is de paashaas, kerst de kerstman en nu de regenboog dat teken is van het verbond tussen God en Noach nu al voor de homo's. Hoe satan elk stukje weet om te buigen zodat niks meer verwijst naar Jezus Christus is zo triest! Eens zal iedereen dit inzien waar we mee bezig zijn en spijt betonen!

  reageer
 • Zeewoldenaartje

   

  Ik weet dat een Regenboog symbool staat voor het vinden van de pot met goud. Ik hoop dat elke LHBT zijn of haar pot met goud zal vinden.

 • Kees Prins

   

  Wel een vest of jas aan als je naar buiten gaat vandaag, staat een frisse oosten wind...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert