Straatpraat: Drankrijders harder aanpakken!

ALMERE
Traditionele maatregelen, zoals boetes en het afnemen van het rijbewijs, lijken nauwelijks effect te hebben op zware alcoholovertreders. Het alcoholslot leek een veelbelovende maatregel, maar deze wordt donderdag afgeschaft.

Vanaf morgen mogen 900 automobilisten een alcoholslot uit hun auto halen. Spijtig, volgens het SWOV, want het onderzoeksbureau voor verkeersveiligheid zag juist bij deze aanpak goede resultaten.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie wil hardrijders nu harder aanpakken door het verhogen van boetes en door beter te controleren of rijbewijzen van drankrijders wel écht zijn ingeleverd. Maar is dit genoeg? Dat vroegen wij op de markt in Almere.

 

reacties (8)

 • Pieter

   

  Zet er maar een pitbull-pluk-ze-team op. Laat hen maar opdraaien voor de ellende die ze hebben veroorzaakt zodat ze heel goed gaan beseffen dat ze niet alleen het leven van een ander kapot hebben gemaakt (want dat boeit kennelijk niet) maar dat ook hun eigen leven nooit meer hetzelfde zal zijn. En natuurlijk een enkelband zodat altijd duidelijk is waar ze zijn; handig voor de onaangekondigde controle.

  reageer
 • An

   

  Te veel drank in het verkeer is gevaarlijk ,,maar drugs ook ,..meer controle bij uitgaansgebieden

  reageer
 • Kakatoe

   

  Taxiprijzen omlaag en als deze niet willen meewerken, Uber taxi's legaliseren. Klaar! Motiveer mensen de auto te laten staan in het weekend!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Tja, aan de ene kant is het gewoon ongehoord om met drank achter het auto stuur te kruipen. En zeker de noitoire gebruikers moeten ze hard aanpakken. Echter slaan ze ook door hier. Rij je met je snorfiets (theoretisch) ook op je normale fiets met een slokje op dan wordt je tegen woordig als zware crimineel en alcohol misbruiker neer gezet. Met alle gevolgen voor je auto rijbewijs van dien. Helemaal zuur is dat je op korte termijn wel weer brommer mag rijden (waarmee het plaatsvond) maar geen auto.... bizar

  reageer
 • Beschamend voor de slachtoffers en Familie !!

   

  In deze tijd kan men dit drank gedrag niet meer tolereren achter het stuur van een moordwapen ! Het is verbazingwekkend hoeveel er nog wordt getapt en ook zonder schaamte achter het stuur kruipt.HET PROBLEEM IS OP TE LOSSEN!! Gewoonweg een alcoholblazer standaard in de auto plaatsen! Dergelijke apparaten zijn best te ontwikkelen als met met z'n allen eraan wil werken. T.N.O,Philips etc. etc. En perdirect geen drank meer schenken in werkomgevingen! Op elk flesje alcohol een bloederig tafereeltje plaatsen zoals bij de tabaksverbruikers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Proost ik neem er nog een paar.😋😋😋

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo'n 50 tot 95 doden per jaar te betreuren door drank op achter het stuur (Radio 1 vanochtend). Daar moet dus ècht actie op worden ondernomen.

  reageer
 • ach ja

   

  Dat is wel een heeele ruime schatting 50 tot 95 doden. Dit soort cijfers moeten toch vast liggen door fijten te meten en te registreren? Iemand die willens en wetens met drank op achter het stuur kruipt is een misdadiger en moet ook zo behandelt worden. 1e keer: vette boete + verplichte cursus (Eigen kosten). 2e keer rijbewijs kwijt + vettere boete. 3e keer gevangenisstraf en dan geen huilie huilie van "dan ben ik mijn baan kwijt.... etc etc" Had je maar na moeten denken.

 • Rob

   

  Apart strafpunten systeem voor huftergedrag en alcoholmisbruik in het verkeer. 1e keer een hoge boete van min. 1000€ en bij een 2 e overtreding rijbewijs kwijt voor het leven. Dat zet wel zoden aan de dijk zeker weten.

  reageer
 • Jan

   

  Dit soort klanten rijdt vrolijk verder zonder rijbewijs. Al die straffen helpen totaal niet. Het enige wat overblijft is zwaarder straffen. In beslagname auto, ook als die van een ander is, want die werkt dan zelf actief mee. En veel meer in de gaten houden. Maar goed, als je geen auto hebt, kun je ook niet de fout in.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert