3,5 en 2 jaar cel voor busoverval met weinig buit

ALMERE
3,5 en 2 jaar cel, dat is de straf voor twee mannen uit Almere die in juni een busoverval pleegden in Almere Haven. De 23-jarige hoofdverdachte krijgt 3,5 jaar cel. Daar komt nog een straf van vier maanden bovenop, omdat hij in de fout is gegaan tijdens een voorwaardelijke straf.

De 30-jarige medeverdachte kreeg twee jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten de Almeerders een schadevergoeding betalen aan de buschauffeur, Connexxion en een passagier. 

Videobeelden
Bij de overval werden de buschauffeur en een passagier met een mes bedreigd. Vervolgens gingen de overvallers er met de tas, autosleutels en geldlade van de chauffeur vandoor. De buit was nog geen 40 euro.

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs tegen de twee mannen. Zo werd één van de verdachten door meerdere familieleden herkend op camerabeelden van de overval. Daarnaast zijn er getuigen die zeggen dat de twee de overval aan hen hebben bekend.

Spijtbetuiging
Ook is een gesprek tussen de twee mannen opgenomen terwijl zij in een justitiebusje werden vervoerd naar de rechtbank. Tijdens dat gesprek verklaarde een van de verdachten spijt te hebben van de beroving.

De overval had veel impact. De buschauffeur heeft besloten te stoppen met zijn werk. Hij krijgt een schadevergoeding van bijna 5000 euro. Connexxion is 2000 euro toegekend, de passagier 500. 

reacties (9)

 • KarelK

   

  Verdiep je eerst eens in ons rechtssysteem voor je hier ondeskundig commentaar levert. Gelukkig zijn er nog reageerders die het wel snappen. De straf is 3,5 jaar, anders gezegd 42 maanden en dat zijn heel wat dagen. De staat keert de schadeloosstelling uit en gaat vervolgens bij de dader innen. Dus volgende keer even wachten met je "korte lontje" reactie. Overigens ook gehoord dat zelfs hun familieleden hen herkenden? Enig idee wat ze met die informatie hebben gedaan? We komen zo echt wel van ze af.

  reageer
 • Den

   

  Zo is het Karel, eindelijk iemand die langer nadenkt en niet impulsief reageert. Het is een behoorlijke straf. En die vergoeding? keurig verwoord Karel. De staat gaat dit gewoon keihard innen bij de daders.

 • Pzaal

   

  Hopelijk krijgt die er spijt van voor zo weinig geld lang opgesloten worden. Goed voor hem.

  reageer
 • Lexxie

   

  Wat een slappe zooi paar maanden opleiding volgen in een 5 sterren hotel om vervolgens weer de draad op te pakken Het kan in Almere Iemand nog een kopje thee?

  reageer
 • H.Visser

   

  Helemaal goed. Eindelijk een echte straf.

  reageer
 • Hans

   

  Eindelijk eens een rechter die een echte straf uitspreekt. Want van die taakstrafjes zeiken die gasten alleen maar in hun broek van het lachen. En met zo'n straf in het vooruitzicht zullen andere potentiële overvallers zich wel twee keer bedenken voor ze zoiets doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Een draaideur crimineel die in zijn proeftijd de fout in gaat krijgt hiervoor maar 4 maanden extra? Waar zijn de echte rechters gebleven. Zo krijgen we die cellen nooit vol.

  reageer
 • El

   

  Goed dat de verdachten niet wegkomen met een taakstraf maar een paar jaar de tijd krijgen om na te denken wat voor impact hun daad heeft gehad. Nogmaals sterkte gewenst aan de buschauffeur die hierdoor is gestopt met zijn werk.

  reageer
 • Rob

   

  Van mij hadden ze een enkele reis gekregen.

  reageer
 • frits

   

  wat een flut straf weer , en die schade vergoeding nou vergeet t maar want de heren hebben geen geld let maar op dus betalen zullen ze wel nooit hier .

  reageer
 • Angie

   

  Schadevergoeding wordt wel degelijk uitbetaald. Heb t zelf meegemaakt.

 • .\/\/.

   

  Wees nou eens redelijk...wat voor straft moet er dan worden gegeven? 10 jaar (daar moet je iemand voor vermoorden) misschien? Straffen is nodig, nuttig en wat al niet, maar het doel is niet de vernietiging van de dader!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert