Tik op de vingers in windmolenkwestie

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft een nederlaag geleden bij de Raad van State. Windmolenboeren hebben met succes het bestemmingsplan van de gemeente aangevochten.  

In dat bestemmingsplan mochten boeren met slechts één windmolen, deze niet meer vervangen of verbeteren. De gemeente en de provincie willen in de toekomst alleen nog windmolenparken waarbij de molens op één rij staan.

Financiële gevolgen niet duidelijk
Volgens de Raad van State heeft de gemeente Dronten in het bestemmingsplan niet goed uitgelegd wat de financiële gevolgen voor de boeren zijn van deze 'uitsterfregeling'. Ook is onduidelijk of zij hiervoor gecompenseerd kunnen worden. Dronten moet nu terug naar de tekentafel om nieuwe plannen te maken.

"Wij kunnen leven met deze uitspraak"
Volgens de gemeente Dronten zorgt deze uitspraak niet voor vertraging van het provinciale windplan. De provincie is het daarmee eens. "Wij kunnen leven met deze uitspraak. Het windplan kan gewoon doorgaan. Volgens onze juristen liggen er genoeg kansen om in een nieuw plan dicht te timmeren dat de boeren deze windmolens niet mogen vervangen." Aldus een woordvoerder van de provincie Flevoland.

reacties (3)

 • Hans

   

  gemeente Dronten een nederlaag geleden? Het college zit hier helemaal niet mee, nee hoor ze huren nog een extra jurist in en verhogen de belastingen. Dus uiteindelijk gaan de boeren zelf meebetalen.

  reageer
 • Brinkman

   

  Jij ook Hans €€€€

 • Antje Ha

   

  Dat staat nergens en de bedoeling is juist dat de burgerij niet langer hoeft te betalen voor de gratisgeldmachine bij de boeren.

 • De ingenieur

   

  Vreemd dat men het idee heeft eeuwig recht te hebben op een subsidie-melkkoe. Welke gek heeft die regeling eigenlijk bedacht? Kunnen boeren iets ondernemen zonder subsidie te krijgen?

  reageer
 • Jos '56

   

  Compensatie is naar mijn idee geen subsidie.

 • Brinkman

   

  Zie je wel de heren en dames in het gemeentehuis doen maar wat .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert