Clusterscholen SVOL pas augustus 2019 van start

LELYSTAD
Niet in augustus 2018, maar pas in augustus 2019 gaan de drie scholen in het voortgezet onderwijs in Lelystad op in twee nieuwe clusters. Dat bevestigt Barry Lommen van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

Volgens Lommen wordt de tijd tot augustus 2018 te krap om te beginnen met een cluster voor vmbo en een ander voor havo/vwo. De gemeenteraad moet binnenkort een besluit nemen over de huisvesting van de clusters en eventuele nieuwbouw van een campus. De kosten van twee nieuwe gebouwen worden geschat op 55 miljoen euro.

Geen twijfel
Volgens Lommen is er binnen de scholen geen enkele twijfel of de plannen moeten doorgaan. Docenten, schoolleiding, ouders en leerlingen van De Rietlanden, SGL en Arcus zijn voortvarend bezig met de uitwerking.

Mocht de gemeenteraad niet akkoord gaat, ontstaat er een nieuwe situatie.

reacties (5)

 • An

   

  Dit hele plan slaat werkelijk nergens op. Het geld uitgeven aan goed onderwijs.

  reageer
 • Dirk2

   

  Stenen maken geen onderwijs! Onverantwoorde investering! Pak eerst de kwaliteit maar eens goed aan.

  reageer
 • Rinus

   

  Stenen geven onderwijs? In elk lokaal kun je onderwijs geven, dat is niet afhankelijk van een leerfabriekspand van 55 miljoen euro.

  reageer
 • HM

   

  De gemeente en het bestuur willen deze plannen uitvoeren. Personeel, leerlingen en ouders hebben ernstige twijfels. maar die twijfels of bezwaren worden gewoon onder het tapijt geschoven.

  reageer
 • Rinus

   

  Als dit zo is, laten personeel, leerlingen en ouders zich dan laten horen bij de gemeenteraad voor dat die de finale beslissing neemt.

 • Frits

   

  Het lijkt mij logisch om die clusters te starten zodra de campus gereed is. Drie jaar om die campus te bouwen is ook erg ambitieus, maar moet kunnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert