Minder treinen dit weekend door werkzaamheden

FLEVOLAND
Op de Flevolandse spoorlijnen rijden komend weekend minder treinen. Er rijden alleen sprinters tussen station Almere-Oostvaarders en Zwolle. 

ProRail is dit weekend bezig met werkzaamheden aan stations en het plaatsen van geluidsschermen. 

De aangepaste dienstregeling gaat in om 01.00 uur zaterdagochtend en eindigt maandagochtend om 05.00 uur. De NS zet bussen in. De extra reistijd is minstens een kwartier. 

reacties (12)

 • Robert

   

  Een voorbeeld van de 'noodzaak' van die buitendienst stellingen: dit weekend rijden er geen treinen omdat de aannemer werkt aan het verlengen van de perronkappen op station Parkwijk. Maar in de nieuwe dienstregeling vanaf 2017 stoppen op dit station mínder treinen; de bediening wordt omlaag gebracht naar de dienstregeling 2012. Nog maar vier sprinters per uur, waarbij de Utrecht verbinding keert op Almere Centrum. Daar wordt dus gewoon een heleboel belasting- en treinkaartjes geld verspild.

  reageer
 • Peter B

   

  Heb ooit eens een NS weekend abonnement gehad, in de tijd dat Almere poortontwikkeld werd. Om de 14 dagen was het raak. Veel mooie busritten gemaakt met Besseling. En meestal eerst met eigen auto naar Weesp, omdat die bussen in Parkwijk geen passagiers meer mee konden nemen, nadat ze in Buiten volgeladen waren.

  reageer
 • Pzaal

   

  Er lijken wel elke week werkzaamheden aan het spoor te zijn. Als er geen werkzaamheden zijn is er wel weer eeen seinstoring of wissel storing. Of een kapotte trein.

  reageer
 • Gerits

   

  De trein ging in augustus een hele week eruit omdat de geluidsschermen geplaatst moesten worden. Waarom is dat dan niet gebeurd?

  reageer
 • An

   

  Dit jaar is het wel heel ernstig om in de weekenden en doordeweeks vanuit Lelystad met de trein te kunnen reizen.Weken lang in een bus gezeten dit jaar pfff Ook nog in de bloedhitte met urenlange files op de a6 . Het is meer regel dan uitzondering geworden .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  En onze gemeentes en provincies accepteren dit allemaal?

  reageer
 • Robert

   

  Bijna iedere week? Zeg maar gewoon iedere maand een weekend volledige buitendienst stelling en ieder tussenliggend weekend gedeeltelijke buitendienst stellingen. Kijk maar eens naar de planning oktober / november. En dan is 2016 volgens ProRail en NS nog maar 'beperkt qua overlast voor de reiziger'. Uit het -online te lezen- Hoofdlijnen Beheerplan 2017 van ProRail: "7.4" Hinder van bouwwerkzaamheden. ProRail stemt de buitendienststellingen voor de werkzaamheden aan het spoor zorgvuldig af met de vervoerders. Het is echter onontkoombaar dat bij toenemende werkzaamheden meer hinder wordt ervaren. Het totale volume van het beoogde werk aan het spoor in 2017 is groter dan in de voorbije jaren, uitgedrukt in aantal grote buitendienststellingen." Rover heeft ProRail eerder dit jaar al aangeduid als 'een conglomeraat bouwprojecten zonder samenhang, wat de hoeveelheid buitendienststellingen ongebreideld opvoert'. De overlast is nu al onaanvaardbaar groot voor de reizigers, maar als het aan ProRail en de staatssecretaris ligt, wordt dat alleen maar groter en mogen de buitendienststellingen volgend jaar ook -met als enige beperking dat er wel een vorm van vervangend busvervoer moet zijn- ongebreideld langer duren. Vervoerder NS lijkt het ondertussen allemaal wel prima te vinden: de grote vertragingen die de reiziger ondervindt zijn immers aangekondigd. Resultaat: de overheid rekent het de NS niet aan, en de reiziger kan fluiten naar iedere vorm van compensatie. En toch blijven ProRail en NS maar publiek tamboereren hoe ontzettend belangrijk ze de Klant vinden...

  reageer
 • Maartje

   

  Alweer werkzaamheden bizar. Onlangs was een hele week het hele spoor platgelegd. Mijn hemel kregen ze toen het werk niet af? Kansloos!

  reageer
 • Wanneer is er geen werk aan het spoor? Pfffft

  reageer
 • Maaike

   

  Werkzaamheden, prima, ik begrijp dat het nodig is. Maar ik voel me vooral dit jaar heel erg beperkt in mijn reizen. Ik probeer al de hele zomer een fietstocht te organiseren met een vriendin in Noord Holland. Ik kan geen fiets huren omdat ik een aangepaste fiets heb dus die neem ik mee. De tocht kan alleen in het weekend wegens werk doordeweeks. De vele keren dat wij samen op zaterdag of zondag weg konden, bleek, dat er weer eens bussen reden halverwege het traject van Dronten naar Amsterdam. Ik kan mijn fiets dan niet meenemen. Ik kan ook over Zwolle, maar dan moet ik in de altijd overvolle intercity richting Utrecht. Dat moet je niet doen met een fiets. Inmiddels is de zomer alweer voorbij...

  reageer
 • M Janssen

   

  Op de site van de NS kun je heel goed de geplande werkzaamheden zien. Een weekendje weg is daar heel goed omheen te plannen hoor. Er zijn zat weekenden geweest waarbij de treinen wel gewoon reden

 • Rob

   

  Alweer. Bijna iedere week. Plaatsen van geluidsschermen: kapitaalvernietiging !

  reageer
 • Kees

   

  Ach gut, u woont waarschijnlijk niet langs het spoor vermoedt ik?

 • De Vries

   

  Ooit mochten er nog treinen rijden als er aan het spoor gewerkt werd. Er stond een man met een toeter en als de trein kwam ging men op zij. Heelaas mag dit tegenwoordig niet meer. Voor iedere scheet wordt het spoor stilgelegd. Arbo regels, pfffffffff.

  reageer
 • 13xx

   

  Dat was in de tijd dat wanneer het echt niet anders kon, men koetsen inzette

 • Tuuk

   

  Dat is niet waar! Ik doe dit werk en werk me drie slagen in de rondte! Dus dit werk bestaat nog steeds, alleen spoorvernieuwing en of wissels vervangen dat gaat niet he als de trein blijft rijden!Neem aan dat jij niet komt helpen om de trein over de wissel heen te tillen. Wees blij dat wij ons werk nog kunnen doen want anders ging alles in een buitendienstelling. En alle werkzaamheden zorgen ook voor weer meer veiligheid op het spoor en dat is belangrijkste!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert