Eerste duimsticker voor goed toegankelijk eetcafé

ALMERE
Eetcafé Bobbie Beer heeft als eerste horecagelegenheid  in Almere een duimsticker gekregen. Die geeft aan dat het restaurant goed toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Het gaat om een initiatief van de Stichting Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA), de stichting Abri, die zich inzet voor verstandelijk gehandicapten, en de gemeente Almere. De sticker werd opgeplakt door wethouder René Peeters.

Duimsticker gaat vaker opduiken 
De duimsticker wordt juist nu geïntroduceerd omdat het de Week van de Toegankelijkheid is. Het is de bedoeling dat meer openbare gebouwen in het Stadshart de sticker krijgen. Mensen met een beperking, zoals rolstoelers en scootmobielers, kunnen zo direct bij de ingang zien dat een gebouw makkelijk toegankelijk is.

De gebouwen moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moet een horecagelegenheid een toilet hebben dat geschikt is voor mensen met een beperking. Winkels moeten goed begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. Een medewerker van de SOGA controleert de gebouwen, voor de duimsticker wordt uitgedeeld.

reacties (14)

 • Brownies&downieS

   

  Graag nodig ik jullie uit om ook ons lokaal in Almere-Buiten te komen testen

  reageer
 • Almeerse

   

  Qua eten is het ook mijn keuze niet. Maar het artikel gaat over toegankelijkheid voor gehandicapten en daarvoor verdienen ze een pluim !

  reageer
 • Van Haven

   

  "Die lui" ? Je bedoelt gehandicapten? Ik hoop voor u dat u nooit op een rolstoel aangewezen zult zijn. Gelukkig zijn er restauranthouders die wel empathisch denken.

  reageer
 • Marcel Kolder

   

  Mijn zwaargehandicapte dochter eet met haar vriendje regelmatig bij Bobby Beer. Top dat dit restaurant een duim krijgt. Toegankelijkheid is vanaf 1 januari de norm in Nederland. Organisaties moeten daarna wel heel goede redenen hebben om mensen met een beperking, hulphond of rolstoel te weigeren. Onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat er geen omzetderving is en dat de kosten van de aanpassingen tegen de baten opwegen. Dit weekend gaan we er waarschijnlijk weer eten.

  reageer
 • B.J.

   

  Super voor Bobby Beer! Vriendelijke tent die dus rekening houdt met alle wensen van een klant en dus die ook van mensen met een beperking. Wat u, DR Drake betreft, we zullen voor het gemak het DR maar even achterwegen laten gezien doktoren meestal over een empatisch vermogen beschikken en daarbij waarschijnlijk het woordje sticker goed spellen. Ik wil deze vriendelijke meneer graag uitnodiging om een dagje te winkelen. In een rolstoel wel te verstaan en zelf zakgeld meenemen. ;) Maar Drake, in uw mening zouden er meer mensen in bobby beer passen en door "die lui" gaat dat natuurlijk koste van de omzet. Snap ik! Jammer alleen dat ook mensen met claustrofobie dan niet meer naar binnen kunnen. Maar hey, alles voor een goede omzet! Fijn dat u uw "specialistische" wijsheid hier op dit stukje tekst op los heeft gelaten. U laat goed zien dat wij allen een beperking hebben. De een lichamelijk de andere weer op zijn eigen unieke manier. Kortzichtigheid is ook een beperking. :) Mvg

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  Beste Dr. Jake, Ik hoop voor jou dat je zo veel geluk in je leven houdt dat je nooit in een rolstoel terecht komt. Mocht je wel die pech hebben dan spreek ik je graag nog even over deze idiote opmerkingen. Nee, ik heb ook nog steeds geluk en kan lopen fietsen en springen. Ik wens je veel wijsheid toe want daar ontbreekt het nog aan. Ps. Stikker schriijf je als sticker.

  reageer
 • Carry

   

  Vertel waar zit uw bedrijf en hoe heet het. Dan kunnen "die lui" daar ver vandaan blijven. Onbeschofte reactie vind ik dit.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Extra duim voor de scheve centrumvloer...

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ze mogen van mij die stikker houden. De kosten van de aanpassingen zelf en de opgeofferde ruimte om die lui toegang en WC te bieden wegen niet op hoeveel potentiële klanten je extra zou kunnen hebben en dus die piepkleine 'mogelijke' extra omzet.

  reageer
 • Leo

   

  Zolang als dit restaurant bestaat regelmatig gegeten. Nooit teleurgesteld en prima eten...maar volgens mij ging dit over toegankelijk zijn...en dat is dit Berenrestaurant zeker.

  reageer
 • Serge

   

  Bobbie beer. Een reden om Stad snel te verlaten.

  reageer
 • Helma Berkenbos

   

  Er zijn op dit moment 12 restaurants die in aanmerking komen voor de Duim stikker deze worden nog benaderd. Wij hopen allemaal dat er meer zullen volgen ook winkels met bv een ruime paskamer met stoel kunne in aanmerking komen.

  reageer
 • jeroen

   

  Mooi ! Nu al omarmen Almeerse organisaties samen met de gemeente het geratificeerde VN verdrag voor mensen met een handicap. Fysieke en sociale toegankelijk weer eens met stip gestegen!

  reageer
 • Jvd

   

  Dat is dan ook de enige prijs die ze mogen winnen. 2 keer geweest enorm lang op eten en drinken moeten wachten, zelfs beide keren verkeerde dingen gekregen dan besteld.. of compleet een bestelling niet opgenomen, waardoor je dus EN lang zit te wachten EN ook nog eens je eten niet krijgt. Wij komen hier niet meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert