Hagen bij fruittelers blijven verplicht

DRONTEN
Het blijft voor fruittelers in Dronten verplicht om een haag te hebben rondom de fruitbomen. Dat heeft de Raad van State besloten. 

De Nederlandse Fruittelers Organisatie was naar de Raad van State gestapt om onder de verplichte windsingels uit te komen. Volgens de telers moeten er extra kosten gemaakt worden voor onderhoud van de singels. Ook is de grond lastiger te verkopen aan bijvoorbeeld een akkerbouwer, omdat de haag ook dan moet blijven staan. 

De gemeente Dronten heeft de hagen verplicht gesteld omdat ze vindt dat het belangrijk is voor de uitstraling van het gebied. De Raad van State ging daar in mee en vindt het in stand houden van de singels belangrijker dan een eventuele waardevermindering van de percelen.

reacties (5)

 • An

   

  Misschien is het wel handig juist voor de boeren .Een extra haag om je fruithandel ter voorkoming van het stelen van fruit .

  reageer
 • ViKing79

   

  Dus als je de bomenhaag weghaalt, zie je wat anders dan bomen?? Leg dat eens uit gemeente Dronten. En als de grond verkocht is aan een agrariër of veeteler, dan mogen de bomen er wel af, zoals nu steeds gebeurt, ook al is het gebied daarom heen nog steeds een fruitteeltgebied? Overigens weer een bewijs dat deze gemeente met zaken bezig is die zeker niet bovenaan hun prioriteitenlijst (zouden moeten) staan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Dus als je de bomenhaag weghaalt, zie je wat anders dan bomen?? Leg dat eens uit gemeente Dronten." - daar heeft de Raad van State al uitleg over gegeven, dus dat hoeft de gemeente Dronten niet meer te doen!

 • Groko

   

  Gemeente zou ze ook in hun eigen berm kunnen planten als ze er dan zoveel waarde aan hechten. Komen ze er vanzelf achter wat nut noodzaak en ontwikkeling van een gebied betekent. Graag de bossen aan de west weer inplanten en de bebouwing weghalen....😉

  reageer
 • harry

   

  Schandalig dat een gemeente dit mag beslissen. Gaat de gemeente dit verlies compenseren of mag de noodlijdende fruitteler dit ophoesten.

  reageer
 • Brinkman

   

  Dus alles wat de laatste jaren gekapt is per direct weer inplanten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert