Straatpraat: 1 op de 3 verkeersdoden is 70-plusser!

EMMELOORD
Eén op de drie verkeersslachtoffers is 70 jaar of ouder. Dat zegt Veilig Verkeer Nederland. 

De organisatie maakt zich zorgen om het aantal hoogbejaarden met een rijbewijs. Zo veroorzaakte een man van 84 vorige week een frontale botsing op de A2. 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek mogen 645.000 landgenoten boven de 75 jaar nog autorijden en door de vergrijzing neemt dat aantal flink toe. Voor Straatpraat vroegen we in Emmeloord wat inwoners daar van vinden.

reacties (8)

 • Van Haven

   

  Over welke leeftijdsgroep gaat dit nu? Ik lees 'hoogbejaarden' en even later 75-plussers. Iemand van 76 is niet hoogbejaard. Een range van 10 jaar is veel, een 8-jarige mag niet rijden, een 18-jarige wel ..

  reageer
 • An

   

  Ouderen twijfelen langer en zijn veelal traag in het verkeer.Bovendien hebben zij het rijbewijs gehaald in een geheel andere tijd ,waarin het veel simpeler was je rijbewijs te behalen. Ook zijn lichamelijke klachten groter en kans op ongelukken daarom ook . Het is gewoon logisch dat ouderen vaak brokken maken , maar dat gaan ze natuurlijk nooit toegeven.

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik rijd zelf niet, dus praat onbevooroordeeld:-) Onzin alle ouderen over 1 kam te scheren.Er is nu een keuring, helaas vaak een wassen neus. Als die serieus is vallen de mensen die niet snel genoeg meer reageren vanzelf buiten de boot. Dat ouderen een rijbewijs in een andere tijd gehaald hebben is een kulargument. Zij hebben ervaring opgedaan in het nu. Een jongere die zijn rijbewijs haalt in een dorpje in de Achterhoek is ook niet gewend aan het stadsverkeer in de Randstad, wil je die een verbod geven op rijden in grote steden? Jammer dat er geen cijfers bij gegeven worden van het aantal jongeren dat bij ongelukken betrokken is...

 • Snugger

   

  Wat lezen sommigen toch slecht! Er staat dat 1 op de 3 verkeersdoden 70-plusser is. Niet dat 1 op de 3 70-plussers het dodelijke ongeval ook veroorzaakt hebben. Want dan zou de uitkomst er waarschijnlijk heel anders uitzien. De meeste slachtoffers in het verkeer zijn het slachtoffer van andere verkeersdeelnemers die zich, al dan niet bewust, niet aan de verkeersregels houden.

  reageer
 • wimjc

   

  Eerst werden we genaaid met ons pensioen en de AOW en nu proberen ze de auto af te pakken. Wat is Nederland toch een prachtig land geworden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Met de babyboomergeneratie heb ik weinig medelijden. In luxe grootgebracht nadat hun ouders de puinhopen van de oorlog hadden opgeruimd, van jongs af aan de vruchten van de sixties geplukt, de schaapjes al op het droge tijdens de grauwe jaren tachtig, in de jaren negentig hun kapitaal uitgebouwd, en in het begin van deze eeuw hebben de politici van die generatie de pensioenpotten leeggestolen. Niet mekkeren en hup achter de geraniums!

 • wit

   

  En om hoeveel gaat het als het alleen bij schade blijft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vissekla

   

  Dus twee op de drie zijn geen 70 plusser. Levensgevaarlijk die mensen!

  reageer
 • Mobiele telefoon

   

  Flauwekul om ouderen te betitelen voor incidenten in het verkeer. Ouderen zijn geen hardrijders,de veroorzakers zijn veelal zij die met hun mobieltje aan de gang zijn in het drukke verkeer en dan ook nog met hoge snelheid.en ja even niet opletten kan grote ellende veroorzaken.

  reageer
 • Dick

   

  Ouderen zijn geen hardrijders dus geen brokkenmakers. Keep on dreamin. Juist doordat ze zich traag (trager dan de rest) door het verkeer begeven zijn het juist wel brokkenmakers. Jullie roepen altijd dat 30km harder dan de limiet gevaarlijk is, nou, dat is 30km langzamer net zo goed. Het verschil blijft 30km. Ouderen nemen alles niet meer zo snel en secuur waar, dat klopt. Maar juist daardoor gaan ze trager rijden en trager reageren.

 • Bejaarde vrachtwagen chauffeur

   

  Flauwe kul, volgens onze minister zijn dit gewoon incidenten!!!!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert